Έρευνες δείχνουν ότι το kick boxing είναι μια πολύ δυνατή μορφή γυμναστικής για τις γυναίκες και τις κάνει να το επιλέγουν όλο και περισσότερο τελευταία.

Μειώνει το λίπος. Μία ώρα προπόνησης kick boxing έχει δείξει ότι καταναλώνει περίπου 750 θερμίδες. Προσθέτοντας σχοινάκι και τεχνικές φτάνουμε σχεδόν τις  900 θερμίδες σε μία ώρα!

Τονώνει και γυμνάζει όλο το σώμα. Η προπόνηση στο  kick boxing σε αναγκάζει να δουλέψεις ολόκληρο το σώμα σου γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις σχεδόν όλα τα μυικά συστήματα ,καθώς επίσης ,σμιλεύει κοιλιά ,μέση και πλάτη. Βοηθάει επίσης στο συγχρονισμό χεριών και ποδιών.

Προσφέρει πολύτιμες γνώσεις αυτοάμυνας. Όταν μία γυναίκα αισθάνεται πως μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της σε περίπτωση κινδύνου,έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Αξιοσημείωτο είναι δε, το ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η προπόνηση στο kick boxing,μια γυναίκα μπορεί ακόμη και να αποφύγει την εμπλοκή σε μια ενδεχόμενη απειλή.

Σε κάνει να νοιώθεις sexy και διαφορετική. Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από το να μπορεί μια γυναίκα να «παίζει μπουνιές» και να δείχνει και τόσο διαφορετικά γοητευτική κάνοντάς το. Η ένταση στην προπόνηση σημαίνει ότι βλέπεις άμεσα αποτελέσματα επάνω σου και ταυτόχρονα αποκτάς ενδιαφέροντα skills που σαν ¨αδύναμο φύλλο¨ σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Το πιο σημαντικό είναι πόσο δυνατή νοιώθεις από την πρόκληση του να ολοκληρώσεις μια έντονη προπόνηση με απαιτήσεις !