Στο μποξ συχνά οι παίκτες αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο να υποστούν τραυματισμούς. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορεί να συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα καταστήσουν κάπως πιο δύσκολη την καθημερινή εργασία και είναι σημαντικό να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να τους αποφύγετε.

  • Γδαρσίματα ή κοψίματα : αντιμετωπίζονται με τον καθαρισμό του τραύματος και την εφαρμογή της βαζελίνης σε αυτό για την πρόληψη της αιμορραγίας.
  • Αιμοραγία μύτης : είναι ένα από τους πιο κοινούς τραυματισμούς στη πυγμαχία, και προκαλούνται από μικρά σπασίματα αγγείων στο εσωτερικό της μύτης.
  • Μώλωπες : εμφανίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα είναι κατεστραμμένα, όπως ένα “μαύρο μάτι.” Ο μαλακός ιστός του κελύφους των νευρώσεων μπορεί εύκολα να τραυματιστεί με βλήματα σώματος. Η εφαρμογή πάγου σε μώλωπες μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο.

  • Κατάγματα : Οι μπόξερ έχουν συχνά σπασμένα κόκαλα, συνήθως τη μύτη, τον καρπό, στις γνάθες και στις περιοχές των πλευρών. Τα κατάγματα που εμπλέκουν τα μετακάρπια οστά είναι αρκετά συνηθισμένα στους μπόξερ και αναφέρονται ως “Κάταγμα Μπόξερ”. Τα κατάγματα απαιτούν άμεση και εκτεταμένη θεραπεία.

  • Διάσειση : Η βαριά κρούση στο κεφάλι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συνείδησης, έμετο, αποπροσανατολισμό, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, ζάλη και πονοκεφάλους. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν νευρολόγο όταν υποφέρετε από μια διάσειση.

  • Εξάρθρωση ώμου : ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο σώμα ή λόγω ακατάλληλης κίνησης των χεριών, το κόκαλο του βραχίονα μπορεί να αποκολληθεί από τη λεπίδα ή το ωμοπλάτη. Αυτό αναφέρεται ως εξάρθρωση του ώμου. Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και απαιτεί άμεση νοσηλεία.

  • Διαστρέμματα : οι συχνές ταχείες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε διάσπαση των μυών και των συνδέσμων. Οι μπόξερ είναι πιο επιρρεπείς γιατί τεντώνονται οι μύες στην πλάτη, τους ώμους, τους βραχίονες, τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Δείτε το βίντεο με τους 10 χειρότερους τραυματισμούς :