Είναι γνωστό ότι ο μεταβολισμός μας αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Ο ρυθμός που το σώμα μας μεταβολίζει την τροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στον ρυθμό που μπορούμε να χάνουμε ή να παίρνουμε κιλά. Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μπορεί ο ρυθμός του μεταβολισμού σας να έχει επιβραδυνθεί.

1) Δεν συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη στο διαιτολόγιό σας

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσετε το βάρος του σώματός σας στα φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτες για περισσότερη ώρα και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

2) Κάνετε καθιστική ζωή

Το ότι ο καλύτερος συνδυασμός για την “σωστή” απώλεια βάρους είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση, είναι γνωστό. Αυτό ωστόσο, που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η καθιστική ζωή επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Εάν κι εσείς κάθεστε με τις ώρες σε μία καρέκλα στη δουλειά, προσπαθήστε να κάνετε ένα σηκώνεστε έστω και για λίγα λεπτά κάθε μία ώρα. Όσο περισσότερο ασκείστε, ο μεταβολισμός “ξυπνάει” κάνοντας περισσότερες καύσεις μετέπειτα σε νεκρό χρόνο!

3) Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην συνολική υγεία του οργανισμού. Εάν κοιμάστε λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζεστε, αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσετε διάφορες ασθένειες στο μέλλον, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ή και κατάθλιψη. Επίσης, πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις πιθανότητες αύξησης βάρους.

4) Τρώτε πολύ λίγο

Μειώνοντας την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τρώγοντας πολύ λίγο, όχι μόνο δεν θα σας κάνει να ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, αλλά θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το σώμα λαμβάνει το μήνυμα ότι πρέπει να αποθηκεύσει όσο περισσότερη ενέργεια μπορεί, για αυτό και επιβραδύνει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να μην “καίει” αυτά που τρώτε.