Έγιναν γνωστά κάποια βασικά υγεινομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται από τις Σχολές – Συλλόγους όταν ανοίξουν οι εγκαταστάσεις τους περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υφυπουργού:

”Βασικές Αρχές Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για έναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση – Διαμόρφωση μίας εισόδου.

Έλεγχος των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό του.
Πέραν των αθλητών όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

Κρατάμε αποστάσεις δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας. Προτιμάμε την μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με δικό μας μέσο μεταφοράς.

Ενημέρωνουμε αμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας ή υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.

Αν έρθουμε στην διάρκεια της προπόνησης σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε διεξοδικά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στην συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με μπόλικο νερό.

Τα όργανα που χρησιμοποιούμε απολυμαίνονται μετά την χρήση ανά αθλητή.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.

Τα αποδυτήρια, τα ντους, τα κλειστά γυμναστήρια και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

Η περίοδο αυτή είναι πιλοτική και όσα ανακοινώσουμε σήμερα θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου εώς και σχεδόν τα μέσα του μήνα, όπου και θα επανέλθουμε.

Πρώτον, αρχικά θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με την εισήγηση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δεύτερον , θα επιτραπούν ακόμα για αθλητές Εφήβων-Νεανίδων και μεγαλύτερης ηλικίας μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας όπως :

Τέννις, Ποδηλασία Δρόμου, Γκολφ, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλλάσης, Ορειβασία, Αναρρίχηση σε ανοιχτούς χώρους, Τρίαθλο, Υποβρύχια δραστηριότητα .

Τρίτον για τα μαχητικά αθλήματα Πάλη , Ταεκβοντό, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ζιού – Ζίτσου, Παγκρατιο, Κικμπόξινγκ και άλλα , επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης και μόνο σε ανοιχτούς χώρους. Εννοείται χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους οι αθλητές.

Επιπλέον, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών
και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους μαθητές-αθλητές.Για την κατά το δυνατόν ολοκλήρωση τουλάχιστον των πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων όλων των Ομοσπονδιών, που τα αποτελέσματά τους συνυπολογίζονται στη μοριοδότηση όσων συμμετέχουν φέτος στις πανς. »