Αν και φημολογείται πως είναι πλούσιο σε λίπος, το αβοκάντο έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από όσα νομίζετε. Τοπ αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλέον φρούτα, ενώ χρησιμοποιείται σε σάλτσες, κυρίως πιάτα, επιδόρπια ακόμα και καλλυντικά. Τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε όλο και περισσότερο στις διατροφές σαν επιλογή και είναι τρομερό το πόσοι τρόποι υπάρχουν και συνταγές για να καταναλωθεί!

1) Βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου

Τα καλά λίπη και τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο είναι πολύ καλή τροφή του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλός μας είναι πάνω από 60% λίπος και χρειάζεται λίπος για να λειτουργήσει σωστά.

 2) Ενισχύει μαλλιά και νύχια

Περιέχουν βιοτίνη που συμβάλει για λαμπερά μαλλιά και νύχια. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β και Ε μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά από την ξηρότητα.

3) Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Οι ίνες που βρίσκονται στο αβοκάντο σου επιτρέπουν να αισθάνεσαι πλήρης βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, σε τροφοδοτεί με καλά βακτήρια και βοηθά στην αφομοίωση όλων των άλλων τροφίμων.

Ενισχύει τη μυϊκή αποκατάσταση

Είναι ένα ελκυστικό σνακ μετά την προπόνηση. Επίσης περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για τη σωστή σύνθεση των πρωτεϊνών που βοηθούν στην επισκευή και την ανάκτηση των μυών.

4) Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Τα καλά λίπη που περιέχει βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος και στην μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται στα αβοκάντο μειώνουν την LDL, ή τα “κακά” επίπεδα χοληστερόλης όπως τα ονομάζουμε, ενώ αυξάνουν την HDL, τα “καλά” επίπεδα χοληστερόλης. Το φυλλικό οξύ αποτρέπει επίσης τα εγκεφαλικά επεισόδια και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ανωμαλιών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.