Ποια είναι η Τζωρτζίνα Ξένου;

Η Τζωρτζίνα Ξένου είναι το “Κορίτσι από Ατσάλι” του Ελληνικού Καράτε. Προέρχεται από μια κατεξοχήν οικογένεια καράτε με προπονητές της, τους γονείς της Νεκτάριο Ξένο και Μαρίζα Σουμπασάκη. Η Τζωρτζίνα βρίσκεται στα τατάμι του καράτε από πάντοτε, ενώ οι διακρίσεις της ήταν αναρίθμητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέχρι την στιγμή που συγκλόνισε ολόκληρη την ζωή της.

Η Τζωρτζίνα στα 12 μόλις χρόνια της αντιμετώπισε τον πιο δύσκολο από τους αντιπάλους της, τον καρκίνο. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και αξιοζήλευτο χαρακτήρα, η μικρή καρατέκα είχε στο πλάι της κάθε στιγμή, την οικογένειά της, καθώς και ολόκληρη την οικογένεια του καράτε.

Γεννημένη νικήτρια, η Τζωρτζίνα Ξένου καταφέρνει μέχρι και σήμερα να κερδίζει κάθε αντίπαλο που αναζητά μια μάχη μαζί της, από το τατάμι μέχρι και την ζωή. Αξίζει να αναφέρουμε το βιβλίο που έγραψε μαζί με την αγαπημένη της μητέρα Μαρίζα Σουμπασάκη “Γεννημένη Νικήτρια”, όπου η καρατέκα μας δίνει απλόχερα ένα μάθημα ζωής και πίστης.

Πλέον 24 χρονών, το “Κορίτσι από Ατσάλι”, νικώντας μια ακόμη μεγάλη μάχη, συνεχίζει την ονειρεμένη ζωή της πρωταθλήτριας με σερί νίκες σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκα Πρωταθλήματα, με σκοπό να αφήσει εποχή. Γεννημένη για να βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου η Τζωρτζίνα έδινε και δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής και ελπίδας σε όλους, μέσω της δικής της προσωπικής εμπειρίας. Όσο για την αγωνιστική της καριέρα, σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο μιας και οι γονείς και προπονητές της υφίστανται στον χώρο του καράτε για πολλά χρόνια, έχοντας τον Σύλλογο “Οδυσσέα” στην κορυφή, με τις περισσότερες διακρίσεις πρωταθλητών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η πρέσβειρα του Καράτε

Μία μεγάλη τιμή για την αθλήτρια Τζωρτζινα Ξενου και ολόκληρη την Ελλάδα.
Στις 16 Απριλίου 2015 η Τζωρτζίνα απονεμήθηκε ως πρέσβειρα για το Καράτε από τον πρόεδρο της Ιαπωνικής ομοσπονδίας κ. Takashi Sasagawα και την JKF, με την υποστήριξη του @Make a Wish και θα βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας 宇佐美里香(Rika Usami).

H κύρια αποστολή της είναι να μεταφέρει το μήνυμα πως το καράτε πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο το 2021.

Πρόκειται για κορυφαία αναγνώριση στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του καράτε στην Ιαπωνία.

Η Τζωρτζίνα Ξένου φορώντας τα γάντια της Force 1.

Το “Κορίτσι από Ατσάλι” φόρεσε τα γάντια της Force 1 συμβάλλοντας όπως πάντα σε πράξεις ανιδιοτελούς αγάπης και στήριξης. Η Force 1 δημιούργησε μια σειρά εξοπλισμού, μέσω του “Άλμα Ζωής” (μη κερδοσκοπικό σωματείο), με σκοπό να δώσει δύναμη και ελπίδα σε όλες τις μαχήτριες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού.

Μια υπέροχη πράξη όπως αναφέρει η Τζωρτζίνα ,που ενημερώνει όλες τις γυναίκες και υπενθυμίζει να μην παραλείπουν τις ιατρικές εξετάσεις, αφού η πρόληψη είναι το παν!

Η Τζωρτζίνα ανακοίνωσε στα media τα εξής:

“Υπέροχοι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας!Γυναίκες που βίωσαν προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, το 1988 ίδρυσαν τον πανελλήνιο σύλλογο “Άλμα Ζωής” που είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, ώστε να στηρίζουν τις γυναίκες που περνούν ή πέρασαν τον καρκίνο, να ενημερώνουν όλες μας για την πρόληψη και να μας υπενθυμίζουν να μην παραλείπουμε τις ιατρικές εξετάσεις μας καθώς η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική!

Η @force1.shop πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, ώστε να δώσει δύναμη, ελπίδα και χαμόγελο σε πολλές μαχήτριες της ζωής, και να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο, μέσω του @almazois. Τέτοιες υπέροχες πράξεις που γίνονται με αγάπη ομορφαίνουν τον κόσμο μας, και θα ήταν όμορφο να στηρίζονται από όλους μας!”