Οι κοιλιακοί είναι ένα θέμα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο! Άνδρες και γυναίκες θαυμάζουν ένα άρτια γυμνασμένο κορμί, ιδιαίτερα ένα κορμί με σμιλεμένους κοιλιακούς! Οι κοιλιακοί βέβαια είναι ένα θέμα που απασχολεί σε μεγαλύτερο ποσοστό τον ανδρικό πληθυσμό. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι σμιλεμένοι κοιλιακοί εξαρτώνται από αρκετούς παράγωντες!

  1.  Σύνθεση του σώματος ( η αναλογία του σωματικού λίπους προς την άπαχη μυϊκή μας μάζα )
  2. Διατροφή ( κατά κύριο λόγο )
  3.  Άσκηση
  4. Γενετική
  5.  Στρές

Το ήξερες ότι το λίπος της κοιλιάς μπορεί να επηρεαστεί από ορμόνες όπως η κορτιζόλη, δηλαδή η ορμόνη του στρες;;;;; Στην πραγματικότητα το άγχος έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους σε μη υπέρβαρους ανθρώπους ( κυρίως γυναίκες ) .

Ας δούμε μερικές συμβουλές για την απόκτηση κοιλιακών μυών.

  •  Αερόβια άσκηση! Η αερόβια άσκηση προκαλεί κάψιμο λίπους γρηγορότερα. Επομένως όση παραπάνω αερόβια άσκηση κάνουμε τόσο περισσότερο λίπος θα κάψουμε.

 

  • Πίνετε όσο νερό χρειαστεί! Η ενυδάτωση δεν είναι καλή μόνο για το δέρμα και γενικά για τον οργανισμό. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και κατ’ επέκταση να χάσετε περισσότερο σωματικό λίπος.

 

  •  Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και την λευκή ζάχαρη! Όλοι γνωρίζουμε ότι όση σκληρή δουλειά κι αν κάνουμε στο γυμναστήριο και στους χώρους άθλησης ,αν καταναλώνουμε τακτικά  πολλά γλυκά ή ποτά ( αλκοόλ ) το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας δε μπορεί να φανεί.. Το ίδιο ισχύει και για τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος ,θερμίδες ,νάτριο και ζάχαρη.

 

  • Κρατήστε τους υδατάνθρακες στο ελάχιστο! Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, το αλεύρι και το ρύζι, μπορούν να κάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας να αυξηθούν και να μειωθούν απότομα, με αποτέλεσμα να πεινάσετε λίγο αφού φάγατε. Η κατανάλωση τέτοιας ομάδας υδατανθράκων ( πχ. επεξεργασμένου αλευριού έναντι ολικής αλέσεως ) εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους. Μπορούμε ωστόσο να αντικαταστήσουμε τον επεξεργασμένο υδατάνθρακα με τρόφιμα ολικής αλέσεως.

 

Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι γραμμωμένοι κοιλιακοί ( 6 pack ) θέλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και αρκετές στερήσεις στην διατροφή μας. Ακόμη και στη περίπτωση που τηρήσουμε αυστηρά τους όρους της απόκτησης των τέλειων κοιλιακών, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει “rest day” .  Αν τους παραμελήσετε κατευθείαν θα εξαφανιστούν!

Και η τόση προσπάθεια;;  Τελικά αξίζει τον κόπο;;

Ίσως να ξεκινούσαμε εύκολα και απλά με το να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες στην καθημερινότητα μας…….!