Ο Mikey Garcia (40-1, 30 KOs) αναμένει επικοινωνία με τον Eddie Hern για να κλείσει επίσημα ο αγώνας με τον Devin Haney (25-0, 15 KOs). Έχουν περάσει έντεκα μήνες από τον τελευταίο αγώνα που έπαιξε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τεσσάρων κατηγοριών Garcia και φαίνεται να μην έχει καμία τύχη να αντιμετωπίσει τον Manny Pacquiao (62-7-2, 39 KOs). Ο Pacquiao επέλεξε μέχρι τώρα να παραμείνει ανενεργός από τη νίκη του έναντι του Keith Thurman το 2019.

Την ίδια στιγμή ο 22χρονος Haney και ο ανενεργός 33χρονος Mikey θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία κιλών θα παίξουνε. Σε αυτή τη φάση ο Mikey βρίσκεται στα 63,5 κιλά επομένως αν θέλει να αγωνιστεί μαζί του ο Haney θα πρέπει να ανέβει κατηγορία.  Ο Garcia βρίσκεται σε ηλικία που δεν μπορεί εύκολα να πέσει στα 61 κιλά, επομένως ο Haney είναι αυτός που πρέπει να ελιχθεί και να έρθει πιο κοντά στην κατηγορία του Garcia αν θέλει να υπερασπιστεί τη ζώνη WBC.

Σε συνέντευξή του ο Mikey Garcia:

“Θέλω να πω, είμαι μέσα στο να παίξω με τον Haney. Έχει προμότερ, σωστα;  Ο Eddie Hearn δεν είναι;  Τότε μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου. Έχει τον προσωπικό μου αριθμό. Δεν χρειάζεται να μιλήσω με τον Haney προσωπικά, ούτε και να ανεβάσω κάτι δημόσια στο προφίλ μου στο διαδίκτυο.  Αν αυτός ο αγώνας τον ενδιαφέρει θα πρέπει να μιλήσει με τον μανατζέρ του και να του πει να επικοινωνήσει μαζί μου. Έτσι δουλεύει το πράγμα. Πιστεύω θα ανακοινώσουμε κάτι σύντομα. Δεν μπορώ να αρχίσω να κάνω μόνος μου αναφορές και να μιλάω για ονόματα εφόσον τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Καταλαβαίνεις… Ακόμα περιμένω να με επικοινωνήσει ο Hearn.”