Το Σάββατο στις 22 Μάϊου θα δούμε τον αγώνα του Jose Ramirez (26-0, 17 KOs) με τον Josh Taylor (18-0, 13 KOs). Την Πέμπτη έλαβε χώρα η συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα των δυο, το Σάββατο στο Λας Βέγκας. Ο 28χρονος πυγμάχος Ramirez φάνηκε αρκετά ενοχλημένος και απογοητευμένος σχετικά με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Taylor.

Ο Ramirez υποστηρίζει πως ο Taylor είναι αγχωμένος, καθώς προσπαθεί να παίξει με το μυαλό και την υπομονή του, με προσβλητικά και επιθετικά σχόλια. Ίσως αυτή να είναι η τακτική του για να καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα. Βέβαια είχαμε ακούσει τον Ramirez, μόλις λίγο καιρό πριν να αναγνωρίζει τον Josh Taylor ως καλύτερο αθλητή και πολύ σπουδαίο και πως φαίνεται να μην έχει απόλυτα τον αγώνα, παρ’ όλα αυτά θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό, για εκείνον και την οικογένειά του.

Από την άλλη μεριά βλέπουμε τον τελευταίο αγώνα του Taylor να χάνει σχεδόν από τον Αμερικανό πρώην πρωταθλητή WBA Regis Prograis, αλλά και τους funs του αθλήματος να έχουν διχασμένη άποψη για το ποιος πραγματικά πήρε το παιχνίδι και τον τίτλο.  Σε κάτι παραπάνω από το μισό του αγώνα, φάνηκε ο Regis να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του Taylor και κατάλαβε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ίδιο επίπεδο στις μεσαίες αλλά και στις μακρινές αποστάσεις.

Δείτε το ματς των Taylor με τον Prograis:

 

Ο Ramirez ανέφερε σε συνέντευξη πως ο Taylor είπε πως εκείνος φαίνεται χοντρός στην ζύγιση αλλά και στο stare – down. Όντως στην συνέντευξη ο Taylor προσπαθεί να εκφοβίσει με τα λόγια τον Ramirez. Ο Ramirez σε αυτή τη φάση ανακοίνωσε πως αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά ενός αθλητή αλλά και ανθρώπου, αφού δεν έδειξε κανέναν σεβασμό στο πρόσωπό του. Φαίνεται να μην ξέρει πως να συμπεριφέρεται, αφού δείχνει να μην έχει επίπεδο. Οι δυο αθλητές θα συναντηθούν αύριο στο Βέγκας.

Ας δούμε παρακάτω όλα αυτά που ανακοίνωσε ο Ramirez αναλυτικά.

” Έλεγα κάτι για το βάρος μου, φαινόμουν χοντρός και πως ίσως να μην καταφέρω να φανώ τίμιος στην ζύγιση. Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή 63,9kg , αλλά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα για να χάσω βάρος.  Δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να χάνω κιλά, αλλά είμαι πολύ τυπικός στο να το κάνω αυτό. Μπορώ να πειθαρχήσω!

Ίσως να προσπαθεί να βρει ένα πλεονέκτημα για τον εαυτό του και να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, μέσω των προσβλητικών του σχολίων για εμένα. Ίσως έχει τα δικά του θέματα για να ανησυχεί.. Όχι δεν είναι ευγενικός και δεν σέβεται..  

Εγώ από την δική μου πλευρά, δεν μπορώ να είμαι άλλος εδώ τώρα και άλλος μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα. Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι και είμαι το ίδιο άτομο πάντοτε. ” Άνοιξε το στόμα του και είπε πολλά. Εμένα απλώς μου δείχνει το είδος του ανθρώπου που είναι.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είναι φθηνός. Δεν είναι κύριος στα σίγουρα.  Όλοι έρχονται σε έναν αγώνα με την ελπίδα να κερδίσουν. Θα δούμε τι θα συμβεί.  Εγώ νιώθω πολύ περήφανος με τον εαυτό μου. 

Είχα ένα υπέροχο προπονητικό team και προετοιμασία και νιώθω πιο δυνατός από ποτέ! Θα τα δούμε όλα και το πως θα νιώσει την δύναμή μου στον αγώνα.  Περίμενα πως κάποιος σε ένα τέτοιο επίπεδο θα συμπεριφερόταν σαν πρωταθλητής.. Μόνο αυτό δεν είδα..

Αλήθεια δεν θα εκπλαγώ αν καταφέρω να τον σταματήσω.. Κάπου το έχει χάσει!”

Δείτε παρακάτω το face off των δυο πρωταθλητών:

Όντως ήταν ενοχλητικό να βλέπεις τον Taylor να προσπαθεί να επιτεθεί μέσω του λόγου στον Ramirez. Ήταν φανερό πως προσπαθούσε να τον εκφοβήσει αλλά και να του σπάσει το ηθικό πριν από τον αγώνα τους.

Μάλλον η συμπεριφορά του, ήταν η ένδειξη αδυναμίας και ο Ramirez έτυχε να το αντιληφθεί. Το θέμα είναι πως αρκετοί αθλητές σε όλα τα αθλήματα, κυρίως μαχητικά όπως mma συνηθίζουν να το κάνουν αυτό, στις συνεντεύξεις τους αλλά και στα stare downs.