O Ryan Garcia (21-0, 18ΚΟs) επέστρεψε πίσω στην καθημερινή ρουτίνα του γυμναστηρίου του, για άλλη μια φορά, αφού αρνήθηκε άλλον έναν αγώνα. Ο προσωρινός αήττητος πρωταθλητής WBC στα ελαφριά κιλά είχε άποψη επί του θέματος, βλέποντας τον Oshua Fabia να χρησιμοποιεί για σάκο τον  Diego Sanshez.

Δείτε το βίντεο με τον Fabia και τον Diego σε μορφή σάκου.

Σίγουρα ένα τέτοιο θέαμα δεν είναι αρεστό σε πυγμάχους υψηλού επιπέδου , που γνωρίζουν βαθιά το άθλημα, ακόμα και για τον Garcia ο οποίος δείχνει να βρίσκεται υπό την εποπτεία του Μεξικανού Canelo Alvarez.

Εκτός αγωνιστικής περιόδου λόγω ψυχολογικών διαταραχών

Αξίζει να προσθέσουμε εδώ πως ο Ryan Garcia βρίσκεται εκτός αγωνιστικής περιόδου λόγω ψυχολογικών διαταραχών, ενώ τον είδαμε τελευταία φορά στον αγώνα με τον Luke Campbell, όπου κατάφερε να τον σταματήσει στον έβδομο γύρο κατακτώντας τον τίτλο του WBC στα  61 κιλά.

Πως αποφάσισε ο Garcia να επιστρέψει στο γυμναστήριο;

Όσον αφορά την επιστροφή του Garcia στις προπονήσεις, μπορούμε να πούμε ότι παίζει καθοριστικό ρόλο ο “μέντορας” του Canelo ο οποίος το περασμένο Σάββατο κατέστρεψε τον Saunders. Αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για τον 22χρονο πυγμάχο, μιας και έχει ως πρότυπο τον Μεξικανό πρωταθλητή, δείχνοντας με την επιστροφή του στο γυμναστήριο θετικά σημάδια ,για τον αν θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία.

Τι έχει συμβάλλει στην κακή ψυχική του υγεία;

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αμφισβητούν τον Garcia σαν πυγμάχο, ταυτίζοντάς τον με τα αδέρφια Jake και Logan Paul, αφού τον τοποθετούν στην κατηγορία των διάσημων youtuber. Το να έχεις ένα αντίστοιχα μεγάλο κοινό haters σίγουρα επηρεάζει την ψυχολογία σου, ειδικά στους νέους ανθρώπους οι οποίοι δείχνουν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πόσο αρεστοί μπορεί να είναι στο κοινό τους.

Σχετικά με τον τελευταίο του αγώνα

Με τα αποτελέσματα του τελευταίου του αγώνα και παρά την νίκη του επί του Campbell οι funs του Garcia δεν ήταν ευχαριστημένοι. Ο Garcia είχε δεχτεί αρκετά χτυπήματα από τον Campbell, ο οποίος κατάφερε ακόμα και να του πάρει ένα μέτρημα. Αρκετοί πυγμάχοι πήραν πρωτοβουλία να μιλήσουν και να αναφερθούν σε έναν μη ικανό παίχτη να ονομάζετε βασιλιάς, αφού ακόμα και o Luke κατάφερε να του πάρει μέτρημα και να τον ζαλίσει. Σίγουρα όλοι αναγνωρίζουν την ταχύτητα και την εξαιρετική δύναμη των χτυπημάτων του Garcia αλλά πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει στην πορεία άλλους μεγαλύτερους πυγμάχους και πως η πορεία του θα είναι μικρή.

Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να σταματήσει την καριέρα του Ryan Garcia; Είναι όντως ακατάλληλος για το άθλημα; Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τις κριτικές του κοινού του; Η πυγμαχία μπορεί να δεχτεί τέτοιες προσωπικότητες, όπως εκείνες των youtubers και να τους αναδείξει ως πρότυπα; 

Τι έχουμε στην συνέχεια με Garcia;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που αφορούν το κοινό της επαγγελματικής πυγμαχίας τον τελευταίο καιρό. Ο Garcia ωστόσο είχε προγραμματίσει να αντιμετωπίσει τον Javier Fortuna (36-2-1, 25 ΚΟs) στις 9 Ιουλίου στο DAZN . Ο νικητής θα πρέπει να αντιμετωπίσει αργότερα τον πρωταθλητή WBC Devin Haney μέσα στο έτος.  Ο Garcia μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα στο αν θα γίνει ο αγώνας επίσημα και πότε.

Δείτε παρακάτω τα όσα δήλωσε ο 22χρονος Ryan Garcia:

” Σας ευχαριστώ όλους που με υποστηρίξατε! Με την βοήθεια της οικογένειάς μου και μιας ομάδας που με στηρίζει , κάνω βήματα μπροστά. Το άγχος και η κατάθλιψη με χτύπησαν σαν ένα μεγάλο φορτηγό. Εξακολουθώ να αναρρώνω, αλλά δεν γνωρίζω το πότε θα είμαι πλήρως έτοιμος. Σίγουρα προσπαθώ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω. Ο αντίπαλός μου πλέον είναι το άγχος μου και πραγματικά η μόνη μου πρόθεση είναι να τον καταστρέψω. 

Συμπερασματικά 

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον Garcia να επιστρέφει στο ring, αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενός του στόχος. Σίγουρα δεν είναι αργά στο να προγραμματίσει έναν αγώνα με τον Fortuna, αν και υπάρχουν αρκετοί άλλοι μεγαλύτεροι πυγμάχοι από εκείνον οι οποίοι θα σταθούν εμπόδιο στην λαμπρή του καριέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Garcia δεν έχει χάσει ιδιαίτερα πολύ χρόνο και αν καταφέρει να ξεπεράσει σύντομα τα ψυχικά του προβλήματα που τον απασχολούν, ίσως να καταφέρει να προγραμματίσει τον επόμενό του αγώνα μέσα στο καλοκαίρι. Μια καλή επιλογή για τον Garcia θα μπορούσε να ήταν οι Richard Commey (30-3, 27KOs) ή ο Rolly Romero (13-0, 11KOs) . Έτσι το κοινό του μποξ θα έβρισκε ενδιαφέρον τα επόμενα ματς του.