Σε δηλώσεις προέβει ο Πρόεδρος του ΣΕΠ (Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας) ύστερα από τους δύο θλιβερούς θανάτους των νεαρών πυγμάχων.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είναι πολύ δυσάρεστο να μαθαίνουμε ότι δυο νέοι αθλητές έχασαν τη ζωή τους αλλά αυτό είναι δυστυχώς κάτι που δε συμβαίνει πρώτη φορά  στον αθλητισμό τόσο τον ερασιτεχνικό όσο και τον επαγγελματικό. Ατυχήματα και θάνατοι σημειώνονται δυστυχώς σε όλα τα αθλήματα ανά τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό μποξ της Ελλάδας που εγώ εκπροσωπώ, οφείλω να αναφέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι Έλληνες επαγγελματίες πυγμάχοι. Όλοι οι πυγμάχοι υποβάλλονται σε ένα πακέτο ιατρικών εξετάσεων που αποτελεί απαραβίαστο κανονισμό των δυο κορυφαίων ομοσπονδιών στις οποίες υπάγεται ο ΣΕΠ, της WBC της Αμερικής και της  EBU της Ευρώπης.

Λίγο πριν την είσοδο στο ρινγκ γίνεται ο τελευταίος ιατρικός έλεγχος από το γιατρό των αγώνων και σε περίπτωση τραυματισμού ο γιατρός αναλαμβάνει καθήκοντα, καθώς δεν απομακρύνεται ούτε λεπτό από τη γωνία του ρινγκ. Με αυτά τα μέτρα ελαχιστοποιούμε όσο γίνεται τις πιθανότητες  να έχουμε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε το θάνατο από τον αθλητισμό, για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί κανείς να τον αποκλείσει σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής αλλά και σε οποιοδήποτε επάγγελμα.

Η συχνότητα των θανάτων στην επαγγελματική πυγμαχία είναι στατιστικά ασυγκρίτως μικρότερη από άλλα αθλήματα. Μόνο στην Αμερική έγιναν μέχρι τώρα  μες στη χρονιά αυτή 432 events επαγγελματικής πυγμαχίας με δεκάδες αγώνες, άρα χιλιάδες αγώνες ανά τον κόσμο.  Είναι άδικο για το επαγγελματικό μποξ να επικεντρωνόμαστε μόνο σε δύο δυσάρεστα γεγονότα και να παραβλέπουμε τους χιλιάδες αγώνες που γίνονται εδώ και δεκαετίες χωρίς  να συμβαίνει το παραμικρό δυσάρεστο. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε δημοφιλή αθλήματα σημειώνονται συχνά θάνατοι αλλά συνεχίζεται η δράση τους κανονικά και καλώς συνεχίζεται.  Γύρω μας χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές σε τροχαία δυστυχήματα αλλά κανείς δε σκέφτηκε να μη μάθει οδήγηση.  Σημασία έχει να ελέγχουμε τα κακώς κείμενα και να βελτιωνόμαστε.

Εύχομαι οι δύο πυγμάχοι να είναι οι τελευταίοι αθλητές που χάνουν τη ζωή τους τόσο στον ερασιτεχνικό όσο και στον επαγγελματικό αθλητισμό».