Η πρωτεϊνική διατροφή έχει αρκετούς υποστηρικτές που πιστεύουν ότι είναι το μυστικό για το αδυνάτισμα. Υπάρχουν παρ’όλα αυτά και αρκετοί οι οποίοι κατηγορούν την διατροφή αυτή ,τονίζοντας τις καταστρεπτικές συνέπειές της για τα νεφρά, τα οστά ή ακόμα και για την πρόκληση καρκίνου!

Ποια είναι όμως τα οφέλη της πρωτεϊνικής διατροφής;;

  • Επιτυχημένα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και την μεταβολική υγεία!

( Σε μελέτη που εξετάσθηκε η διαφορά της υψηλής σε πρωτεΐνη δίαιτας έναντι της δίαιτας υψηλής σε υδατάνθρακες, φάνηκε πως και οι δυο δίαιτες είχαν περίπου την ίδια απώλεια βάρους, όμως η πρωτεϊνική δίαιτα είχε μεγαλύτερα θρεπτικά και μεταβολικά οφέλη. )

  • Συμμετοχή στην έκκριση ορμονών ρύθμισης πείνας & κορεσμού!

( Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πρωτεΐνη μειώνει το επίπεδο της ορμόνης της πείνας (γκρελίνη), ενώ παράλληλα δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας. )

  • Αύξηση της μυϊκή μάζα και της αντοχής!

    ( Η πρωτεΐνη αποτελεί δομικό στοιχείο των μυών, κατ’ επέκταση η κατανάλωση περισσότερης ποσότητας είναι επακόλουθο να οδηγήσει στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές μελέτες. )

  • Αποτελεί βασικό συστατικό για την υγεία των οστών!

( Υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί που τονίζουν ότι η πρωτεϊνη όντως έχει ευεργετικά οφέλη στην διατήρηση της οστικής μάζας! Βασιζόμενοι όμως σε μακροχρόνιες μελέτες στηρίζουν την συμμετοχή ακόμη και της ζωικής προέλευσης πρωτεΐνης στην υγεία των οστών. Γεγονός που αποτελεί σημαντικό εργαλείο ιδιαίτερα για τις γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο οστεοπόρωσης. Επομένως οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη τείνουν να διατηρούν την οστική μάζα τους καλύτερα, καθώς γερνούν, και τείνουν να έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων. )