Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των γαντιών πυγμαχίας και των γαντιών Muay Thai;

Οι βασικές διαφορές μεταξύ ενός γαντιού πυγμαχίας και ενός γαντιού MuayThai είναι το περιθώριο ευελιξίας του κάθε γαντιού στην περιοχή του καρπού, η σχετική θέση του αντίχειρα, αλλά και η κατανομή του προστατευτικού αφρώδους υλικού στο εσωτερικό.

Τα γάντια Muay Thai είναι πιο εύκαμπτα στην περιοχή του καρπού από τα γάντια πυγμαχίας, επιτρέποντάς σου να γραπώνεις πιο εύκολα τον αντίπαλο.

Ο αντίχειρας πολλές φορές μπορεί να είναι σε ελαφρώς διαφορετική θέση προκειμένου να μπορείς να έχεις καλύτερο grip.

Αυτές οι διαφορές σου επιτρέπουν να κάνεις μάχη του αυχένα (clinch work) κατά την Muay Thai προπόνηση.

Από σχεδιαστικής και κατασκευαστικής άποψης, η περιοχή του αντίχειρα στα γάντια Muay Thai είναι φορμαρισμένη ως ενιαίο κομμάτι μαζί με το υπόλοιπο γάντι, ενώ συνήθως στα γάντια πυγμαχίας ο αντίχειρας έχει συρραφεί εκ των υστέρων.

Επιπλέον, μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως σε πολλές περιπτώσεις τα γάντια Thai είναι έχουν πιο τετράγωνο σχήμα σε σχέση με τα γάντια μποξ.

Από την άλλη μεριά, τα πυγμαχικά γάντια, δεν είναι τόσο εύκαμπτα στον καρπό και προσφέρουν μικρότερη ευελιξία στο χέρι σε σχέση με τα Thai γάντια.

Η θέση του αντίχειρα μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, ενώ η περιοχή του αντίχειρα είναι τις περισσότερες φορές ραμμένη πάνω στο υπόλοιπο γάντι και δεν αποτελεί ενιαίο μέρος του σκελετού του γαντιού.

Επιπλέον, τα γάντια πυγμαχίας έχουν συνήθως μεγαλύτερη κατανομή του αφρώδους προστατευτικού υλικού (foam) στο μπροστά μέρος της γροθιάς.