Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Vegan και ενός χορτοφάγου;

Σίγουρα μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους ,όμως υπάρχουν βασικές διαφορές και ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος κατανάλωσης και επιλογής του φαγητού. Εάν επιθυμείς να γνωρίσεις έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής όπως αυτοί οι δυο θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τι είναι και ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές.

Τι είναι η Χορτοφαγία – Vegeterianism;

Ένας χορτοφάγος δεν επιλέγει στην διατροφή του το κρέας. Το βόειο, το χοιρινό κρέας, τα θαλασσινά, τα πουλερικά αλλά και κανένα άλλο ζωικό πλάσμα το οποίο ζούσε πριν τοποθετηθεί στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι πως θα βρείτε διαφορετικούς τύπους χορτοφάγων όπως οι λακτο – χορτοφάγοι.

Λακτοχορτοφαγία (Lacto Vegeterianism).

Αυτή είναι μια διαφορετική ομάδα χορτοφάγων η οποία επιλέγει έναν αντίστοιχο τρόπο διατροφής με τον παραπάνω αλλά προσθέτει σε αυτήν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όχι όμως το αυγό.

Αυγοχορτοφαγία (Ovo Vegeterianism).

Η χορτοφαγία Ovo είναι ένας τύπος χορτοφαγίας που επιτρέπει την κατανάλωση αυγών, αλλά όχι γαλακτοκομικών προϊόντων, σε αντίθεση με τον χορτοφαγικό λακτό. Εκείνοι που ασκούν χορτοφάγους ovo καλούνται ovo-vegetarianans.

Τι είναι ο Vegan  (Viganismus) τρόπος διατροφής;

Εκτός από την διατροφή με την αποχή από το κρέας όπως η χορτοφαγία, οι vegan αφαιρούν όλα τα ζωικά προϊόντα / υποπροϊόντα, ακόμη και ποτά, από την διατροφή τους, τα οποία περιέχουν ακόμα και στην επεξεργασία τους ζώα.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως γάλα, γιαούρτι, τυριά, κρέμες), αυγά και μέλι είναι τα πιο προφανή τρόφιμα που αποκλείονται από την λίστα της διατροφής τους, καθώς και πολλά όπως είπαμε παραπάνω υποπροϊόντα.

Οι vegan επιλέγουν εκτός από τους περιορισμούς της διατροφής τους, να ακολουθούν τον βιγκανισμό σε όλη τους τη ζωή. Ο βιγκανισμός είναι μια φιλοσοφία ζωής που αρκετά πλησιάζει τον μινιμαλισμό. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τον βιγκανισμό δεν χρησιμοποιούν προϊόντα κάθε είδους πχ. ομορφιάς (κρέμες) που περιέχουν υλικά από ζώα, ρούχα με δέρματα ζώων, γούνες και άλλα..

Συμπερασματικά.

Ένας γενικός κανόνας είναι πως για τους  χορτοφάγους , ότι ζούσε πριν έρθει στο τραπέζι δεν μπορεί να φαγωθεί. Για τους vegan ακόμα πιο αυστηρά, οτιδήποτε ζούσε ή και είναι νεκρό, δεν μπορεί επίσης να αποτελεί γεύμα για εκείνους..