Η είδηση ότι ο Κανέλο βρέθηκε «θετικός» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας έχει μείνει ασχολίαστη από τον Γκολόβκιν με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για περίεργη «σιωπή».

Μέχρι τώρα ο μόνος που έχει μιλήσει για το θέμα είναι ο promoter του «GGG», Tom Loeffler. Και αυτός βέβαια, το έκανε με τέτοιο τρόπο που απέφυγε να πάρει κάποια ξεκάθαρη θέση…

«Αυτή την στιγμή περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Οφείλουμε να πιστέψουμε τι ακριβώς υποστηρίζει η Επιτροπή της Νεβάδα, και όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα. Υπάρχουν κανονισμοί και μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί», ήταν τα λόγια του Loeffler.

Πολλοί εικάζουν πως η «σιωπή» αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο GGG θέλει πάρα πολύ να γίνει το rematch με τον Μεξικανό και έτσι έχει επιλέξει να αποφύγει τις έντονες αντιδράσεις μέχρι και να έχει κάτι στα χέρια του.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε κάποια στοιχεία…

Το ενδεχόμενο τιμωρίας του Κανέλο από την Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα, η οποία είναι υπεύθυνη για όλα τα αθλητικά γεγονότα στην πολιτεία, δεν έχει αποκλειστεί.

Μάλιστα, ο Λούκας Μπράουνι ο οποίος είχε βρεθεί και εκείνος θετικός σε χρήση «κλενβουτερόλης» τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ μηνών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι είχε κάνει χρήση της ουσίας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση του Κανέλο. Ο οποίος εάν τιμωρηθεί, τότε ο αγώνας τους θα ακυρωθεί ή έστω να μεταφερθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του. Άρα και τον Γκολόβκιν να είναι υποχρεωμένος να περιμένει μέχρι ο Κανέλο να εκτίσει την ποινή για να παίξει μαζί του.