Ο Sergey “Krusher” Kovalev (34-3-1, 29 KOs) θα ανέβει στο ρινγκ με τον Bektemir “Bully” Melikuziev (6-0, 5 KOs) στο DAZN στις 30 Ιανουαρίου στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Ο Kovalev προέρχεται από μια ήττα με ΚΟ από τον Canelo Alvarez στις 2 Νοεμβρίου το 2019 όπου και έχασε τον τίτλο WBO light heavyweight. Με σχεδόν έναν χρόνο αποχή από το ρινγκ ο Ρώσος πυγμάχος Kovalev (37 ετών) θα έρθει αντιμέτωπος με τον  Ουζουμπέκο Melikuziev (24 ετών) εντός χώρας.

Δείτε Highlights ολόκληρου του ματς με Kovalev και Canelo:

Ο Melikuziev θα αγωνιστεί στα 80,73 κιλά και αυτό μάλλον οφείλετε στον Kovalev που αδιαμφησβήτητα έχει ξεπεράσει την ελαφριά βαρέων βαρών κατηγορία. Ανεβαίνοντας λίγα κιλά ακόμα ο Ουζμπέκος θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τον Kovalev φτάνοντας στην κατηγορία παιχνιδιού, χωρίς να χρειαστεί εκείνος να χάσει κιλά. Βέβαια θα βόλευε τον Ρώσο πυγμάχο αν γινόταν ο αγώνας στα  90.

Ο Melikuziev δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε από τα 72 έως τα 76 κιλά, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το machmaking του. Ίσως αν συνεχίσει να τους κερδίζει όλους με ΚΟ, να δυσκολευτεί αρκετά στο μέλλον να βρίσκει αντιπάλους, αφού λέγεται ότι χτυπά σκληρότερα από κάθε άλλον στην κατηγορία του.

Σίγουρα ο Kovalev δεν ήταν αυτός που ήταν πριν από 8 χρόνια παρ’ όλα αυτά το συμβόλαιο με το ποσό των 2,5 εκατομυρίων είναι αρκετά μεγάλο. Ο 37χρονος πρώην πρωταθλητής ελαφρών βαρέων βαρών IBF / WBA / WBO Sergey Kovalev, είναι το τρανταχτό παράδειγμα του επαγγελματία πυγμάχου που μπορεί να φτάσει από την κορυφή στο χείλος του γκρεμού. Η μάχη τους αναμένετε ως το τέλος του Γενάρη και ο Kovalev θα πρέπει να βρεί σωματική και ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθει στο ματς και να κόψει το αήττητο σκορ του Ουζμπέκου Ολυμπιονίκη.