Ο Callum Smith (30 ετών) έρχεται να αντιμετωπίσει τον Canelo Alvarez (30 ετών) την κατάλληλη στιγμή! Με τον Canelo να είναι εκτός έδρας για τουλάχιστον 13 μήνες, μετά από την νίκη του με τον Σέρβο πρωταθλητή  Sergey Kovalev με ΚΟ στον 11ο γύρο (2:15) στις 1 Νοεμβρίου του 2019, κερδίζοντας τον τίτλο του WBO light heavyweight.

Δείτε Highlights από την αναμέτρηση του Canelo με τον Kovalev: 

Αν κάπου υπάρχει μειονέκτημα για τον Canelo (1,75m) αυτό είναι η αρκετή διαφορά ύψους που έχει με τον Smith (1,91m) στην οποία μάλλον δείχνει να βασίζεται ο Smith και να τονίζει πως εκείνος είναι ο πραγματικός 76αρης ενώ ο Canelo μάλλον είναι για πιο χαμηλή κατηγορία κιλών.

Σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο Canelo δεν είναι στην σωστή κατηγορία κιλών και παρά την νίκη του επί του Kovalev αν κοιτάξεις τους υπόλοιπους super middleweight πυγμάχους είναι όλοι φανερά μεγαλύτεροι του σε μέγεθος και όγκο.

« Δεν είμαι απλώς ένα μεγάλο σώμα. Έχω επίσης δεξιότητες και τεχνική. Έχω δείξει ότι ανήκω σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν καταφέρω να χρησιμοποιήσω το μέγεθος και τις ικανότητές μου, θα κερδίσω τον Canelo στα 76 κιλά», είπε ο Smith

Αν και ο Βρετανός πυγμάχος γνωρίζει ότι στον αγώνα στις ΗΠΑ θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον πρωταθλητή και όλο αυτό το τεράστιο κοινό και τους funs υπέρ του Canelo. Θα πρέπει να κάνει πολύ ξεκάθαρη την νίκη του απέναντι στον Canelo  το Σάββατο και ίσως να πάει για το KO για να σιγουρέψει πως οι κριτές δεν θα “μπερδευτούν” στο σκόρινγκ του αγώνα!

Δείτε highlights από τα ΚΟs του Smith:

Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια διαφορά μεγέθους είδαμε στις 17 Οκτωβρίου το 2020 με τον αγώνα Lopez – Lomachenko. Ο Loma έκανε αισθητή της διαφορά μεγέθους του σε αυτήν την κατηγορία κιλών και εφόσον και ο αντίπαλός του ήταν εξίσου καταξιωμένος θα έπρεπε να καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να σπάσει την απόσταση, κάτι το οποίο βέβαια δεν το κατάφερε και του κόστισε και μια ήττα στο αήττητο του βιογραφικού του!

Δείτε παρακάτω Highlights από τον αγώνα Loma – Lopez: