O Αμερικανός επαγγελματίας πυγμάχος Jermall Charlo (31-0, 22 KOs) ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να ανέβει κατηγορία από τα middleweight για να παίξει με τον Μεξικανό Canelo Alvarez (53-1, 36KOs) ένα πολύ δυνατό ματς το 2021. Παρ’ όλο που στην αρχή προκαλούσε τον Μεξικανό να κατέβει στα 72 κιλά αποφάσισε να ανέβει εκείνος στην κατηγορία βάρους του για να γίνει το ματς.

Δες τα καλύτερα 10 KOs από τον Jermall Charlo:

Στον τελευταίο αγώνα του Charlo, νίκησε τον Sergiy Derevyanchenko με ομόφωνη απόφαση 12 γύρων στις 26 Σεπτεμβρίου στο Uncasville του Κονέκτικατ. Με νικηφόρα είσοδο έρχεται και ο Canelo ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες (19 Δεκεμβρίου) κέρδισε με ομόφωνη απόφαση τον Callum Smith στο Alamodome του San Antonio στο Texas, U.S.

Δείτε το ματς με Jermall Charlo και Sergiy Derevyanchenko:

Ο Αμερικανός πυγμάχος φαίνεται να δουλεύει ιδιαίτερα την απόσταση και λόγω του ύψους του (1,83μ.) προβληματίζει αρκετά τον Derevyanchenko. Βέβαια ο Canelo έχει αποδείξει ως τώρα ότι μπορεί να σταθεί και να αντιμετωπίσει ψηλότερους παίχτες, παρασύροντάς τους στο δικό του παιχνίδι και “αφοπλίζοντας” το μακρύ αριστερό τους χέρι. (πχ Callum Smith).

Η αλήθεια είναι πως ο Charlo έχει χάσει πολλές ευκαιρίες στο επαγγελματικό μποξ λόγω της ιδιοτροπίας του. Όσο για τον Canelo, όσο και να προσπαθούσε να τον προκαλέσει κατεβαίνοντας κατηγορία εκείνος φαίνεται να έχει βάλει στόχο τους Billy Joe Saunders και Caleb Plant. Τώρα που έγινε πιο διαλλακτικός ο Αμερικανός, ίσως ο Canelo να σκεφτεί ξανά την πρότασή του.

 Billy Joe Saunders

Caleb Plant