Είναι σύνηθες σ’ επαγγελματικό αγώνα πυγμαχίας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για 12 (ή για 15 γύρους  στο παρελθόν) οι δυο πυγμάχοι ανεξαρτήτου επιθετικότητας, να σπαταλούν τους 2-3 πρώτους γύρους για να τεστάρουν τον αντίπαλό τους. Υπήρχαν αγώνες όμως που ο πρώτος γύρος τους, έδωσε συγκινήσεις που δεν έδωσαν δεκάδες γύροι μαζί.

Τι κι αν ο Mike Tyson χρειάστηκε 90 δευτερόλεπτα του πρώτου γύρου για να ισοπεδώσει τον μεγάλο Michael Spinks τον Ιούνιο του 1988, τι κι αν ο George Foreman σκόρπισε τον τρόμο ρίχνοντας knock down τρεις φορές στον πρώτο γύρο τον Smokin Joe Frazier tον Γενάρη του 1973. Τι και αν o Muhammad Ali (Cassius Clay στον συγκεκριμένο αγώνα) γελοιοποίησε τον Sonny Liston στον πρώτο γύρο του πρώτου μεταξύ τους παιχνιδιού το Φλεβάρη του 1964, ο καλύτερος γύρος με τις περισσότερες συγκινήσεις που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της παγκόσμιας πυγμαχίας είναι αυτός του αγώνα μεταξύ του Tommy Hearns εναντίον του Marvin Hagler που έγινε 15 Απριλίου του 1985 στο Λας Βέγκας.

Χωρίς περαιτέρω σχόλια απολαύστε στο παρακάτω βίντεο το τι έγινε στον πρώτο από τους τρεις γύρους εκείνου του all time classic αγώνα πυγμαχίας: