Όλα έτοιμα για την μεγάλη μάχη που θα λάβει μέρος σήμερα Σαββάτο 29 Απριλίου στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών της IBF Άντονυ Τζοσουά και του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Βλάντιμιρ Κλίτσκο. Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν ζωντανά 90,000 θεατών, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης για πάνω από μια δεκαετία, ενώ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 150 χώρες.

Στην χθεσινή ζύγιση ο Τζόσουα ζυγίστηκε 113,45 kg (250,1 pounds) με τον Κλίτσκο να ζυγίζεται ελαφρύτερος, και συγκεκριμένα 109,10 kg (240,5 pounds). Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ντέϊβιντ Σιλντς από το Νιου Τζέρσευ, ενώ ο Ντον Τρέλα, ο Νέλσον Βαρκέζ και ο Στηβ Γουίσφιλντ θα κρίνουν την έκβαση του του αγώνα που είναι προγραμματισμένος για 12 γύρους.

“Θα είμαι ο εαυτός μου – ο αγώνας είναι ήδη πολύ μεγάλος” είπε ο 27χρονος Άντονυ Τζοσουά (18-0, 18 ΚΟs), ο οποίος θα υπερασπιστεί την IBF ζώνη του για τρίτη φορά. “Αυτός ο αγώνας θα έχει τα πάντα..! Διεκδίκηση και υπεράσπιση ζώνης, υστεροφημία, άγριες μάχες μέσα στους γύρους. Θα έχει ότι θέλει να δει ο θεατής..! Υψηλή τεχνική, δύναμη, timing και από τους δυο μας. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να αντέξει περισσότερο και να αντεπεξέλθει στο gameplan του αντιπάλου. Δεν μισώ τον Κλίτσκο, δεν αντιπαθώ τον Κλίτσκο, αλλά θέλω να κερδίσω τον Κλίτσκο. Κάποιος πρέπει nα κερδίσει, κάποιος πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του, και είμαι πολύ πεπεισμένος πως αυτός ο πυγμάχος είμαι εγώ”

Ο 41 ετών Βλάντιμιρ Κλίτσκο (64-4, 54 ΚΟs) έχει αγωνιστεί σε 28 αγώνες για παγκόσμιο τίτλο κάτι που τον κάνει τον δεύτερο μακροβιότερο παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον θρυλικό Joe Louis. Το Σαββάτο θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει τους δυο τίτλους που κράτησε κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του στην βαριά κατηγορία (11 χρόνια).

“Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα του Τζοσουά” δήλωσε ο Ουκρανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής. “Δεν έχει ξαναπαίξει με ανάλογο αθλητή μ’εμένα στο παρελθόν. Θα είναι μια πρόσκληση για εκείνον, όπως θα είναι μια πρόκληση και για μένα. Ο αγώνας είναι 50-50, και οι δυο μας θα έχουμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά αισθάνομαι πως αυτή θα είναι η βραδιά μου”