Το πρώτο βήμα για να πάρεις τα σωστά γάντια είναι πάντα να ρωτήσεις τον δασκαλο σου. Μην πηγαίνεις σε κατάστημα ειδών πολεμικων τεχνων και να αγοράζεις τα γάντια που φαίνονται ωραιότερα ή πιο φθηνά.Συνήθως δεν είναι τα καλύτερα γάντια για σενα και πιθανότατα θα καταστραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί να χρειαστεί να επενδύσεις λίγο περισσότερα χρήματα στην αρχή για ένα καλύτερο ζευγάρι γάντια.

σκοπός των γάντιων του μποξ είναι να ” αγκαλιάζει ” το χέρι σας και να προστατεύει εσένα και τον αντίπαλό σου.Το μέγεθος του γαντιού και το βάρος του γάντιου ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Το βάρος του γαντιού είναι σημαντικο για διάφορους λόγους. Θα επιλεξεις το βάρος του γαντιού ανάλογα με την χρήση του. Θα επιλέξεις μεγεθος ανάλογα με την καλύτερη προσαρμογή του γαντιού. Τα κλασικά γάντια μποξ προπόνησης για άντρες είναι συνήθως 12 με 16 oz, ενώ υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα, μέχρι τα 20 οz. Γενικά ισχύει ο κανόνας πως όσο πιο μεγαλόσωμος είσαι, τόσο πιο “βαριά” γάντια πρέπει να πάρεις, τόσο για την δική σου προστασία, όσο και για τον αντίπαλο.Αν είσαι γυναίκα τότε γάντια από 8 έως 12 oz θα σου είναι μια χαρά, ανάλογα βέβαια με το βάρος και το ύψος σου.Αν πάλι θες να κάνεις προπόνηση σε σάκο του μποξ, τότε θα πρέπει να πάρεις ειδικά γάντια για σάκο.Αν σκοπεύεις να κατέβεις σε αγώνες, τότε θα πρέπει να πάρεις γάντια αγώνων που συνήθως είναι 8 με 12 oz.

Σε γενικές γραμμές τα δερμάτινα γάντια είναι υψηλότερης ποιότητας και θα αντεξουν περισσότερο από τα συνθετικά γάντια. Ωστόσο, αυτούς τους καιρούς είναι δυνατό και πολύ συχνό να βρείς καλής ποιότητας γάντια PU.

Υπάρχουν γάντια τα οποία φοριούνται πολύ απλά, αλλά υπάρχουν και γάντια τα οποία δένονται και ασφαλίζονται στον καρπό με κορδόνια ή με σκράτς γύρω από τον καρπό.Τα κορδόνια είναι ό,τι καλύτερο για να στερεώσεις καλά και σφικτά τα γάντια γύρω από τα χέρια σου, αλλά πολλές φορές το δέσιμο μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, ενώ υπάρχει και περίπτωση τα κορδόνια να τραυματίσουν ελαφρώς εσένα ή και τον αντίπαλο κάτα την διάρκεια των χτυπημάτων.Το σκράτς γύρω από τον καρπό είναι η πιο εύκολη και ασφαλής λύση χωρίς να θυσιάζεται πολύ η προσαρμογή πάνω στο χέρι σου.

Η καλύτερη μέθοδος για τη φροντίδα του γάντιου είναι να αφήσεις τα γάντια να στεγνώσουν μετά από κάθε χρήση. Μπορείτε να το κάνεις αυτό αφήνοντας τα κρεμασμένα έξω να αεριστούν. Επίσης είναι πολύ δημοφιλες να αγοράσεις ένα αποσμητικό γάντιου. Αυτό το αποσμητικό σκοτώσει το μύκητα που προκαλεί τις άσχημες μυρωδιές και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των γαντιών σας.