Το περασμένο Σάββατο ο Canelo Alvarez με αποχή κάτι παραπάνω από ένα έτος κατάφερε επιτυχώς να σπάσει το αήττητο ρεκόρ του Callum Smith καταλαμβάνοντας έτσι τους τίτλους WBA (Super) και WBC super middleweight.

Ο Canelo κατάφερε να φέρει επιτυχώς το παιχνίδι στα μέτρα του κάνοντάς το στατικό και κλείνοντας αρκετά την απόσταση, στην οποία θα είχε μεγάλο πρόβλημα λόγω της διαφοράς μεγέθους του με τον Smith. Με φανερή στρατηγική να περιορίσει το γρήγορο και επικίνδυνο αριστερό του Βρετανού κατάφερε να κερδίσει το ματς ολοκληρωτικά, με ομόφωνη απόφαση και των 12 γύρων, στο Alamodome στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Ο Canelo με φοβερή “τεχνικοτακτική επιβίωσης” στο ρινγκ ενάντια του Smith, σήκωσε ψηλά την δεξιά του άμυνα και έδωσε βαριά χτυπήματα στο δεξί χέρι (άμυνα) του αντιπάλου του. Με σκοπό να ακυρώσει όλα τα αριστερά του χτυπήματα (κυρίως τα άπερκατ του Βρετανού), ακύρωσε τις άμυνες, μα κυρίως το χέρι που θα ενοχλούσε και ίσως κέρδιζε το ματς.

Ο Callum παραδέχεται επίσης ότι είχε μια δύσκολη στιγμή καθώς του ήταν αδύνατο να σηκώσει το αριστερό του χέρι και να μπλοκάρει!

Ο 30χρονος Βρετανός δήλωσε:

«Προφανώς και είμαι απογοητευμένος! Έχω χάσει για πρώτη φορά στην καριέρα μου, και αυτό είναι ένα σκληρό χάπι για να το καταπιώ»

«Μετά τον πρώτο γύρο ο Canelo στόχευε στο αριστερό χέρι μου. Έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει να πηγαίνει για το χέρι μου, αλλά μετά τον τέταρτο γύρο, είπα στον Τζόνι, “Κάτι πάει στραβά με το χέρι μου”. Πήρε το αριστερό μου άπερκατ, το οποίο είναι το καλύτερο όπλο μου. Νομίζω ήξερε πολύ καλά τι έκανε.”.

Στον δωδέκατο γύρο ο Canelo γέλασε στον Smith και τον ρώτησε: «Είναι το χέρι σου πονεμένο;» αφού είχε παρατηρήσει πόσο πρησμένο ήταν το χέρι του Smith από τα δυνατά χτυπήματά του.

Δείτε παρακάτω το video με τα highlights του αγώνα:

Αφού ο Smith κατάλαβε πως ο Canelo στόχευε στο αριστερό του χέρι γιατί δεν προσπαθούσε να κρατήσει απόσταση και να κυνηγήσει το παιχνίδι του; Αν είχε και τα δυο του χέρια θα κατάφερνε να κερδίσει το ματς ή συνολικά ήταν μια κακή εμφάνιση το Σάββατο το βράδυ;

Σίγουρα αν θυμηθούμε το ματς του Canelo με τον Mayweather θα πούμε πως εκείνος κατάφερε να κερδίσει τον Alvarez μένοντας στο κέντρο του ρινγκ χωρίς να κλείνεται στα σχοινιά. Μάλλον η τακτική του Βρετανού να χρησιμοποιεί τα σχοινιά του ρινγκ βοήθησε περισσότερο τον βραχύσωμο αντίπαλό του, παρά εκείνον.