Αποφασισμένος να προσθέσει άλλη μια μεγάλη νίκη στο ρεκόρ του είναι ο Πεζμάν Τάφτι. Ο μαχητής των “Fighters Athanasopoulos” μίλησε στο topranknews.gr για τον αγώνα του με τον Saoul Cavagnis το Σάββατο στο “Open Championship” στο Περιστέρι, και εξηγεί γιατί σε αυτόν τον αγώνα αισθάνεται περισσότερο έτοιμος για να παλέψει για τη νίκη.

– Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα σου, σε τι κατάσταση είσαι;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία αυτή τη φορά γιατί ήξερα από αρκετό καιρό πριν το παιχνίδι. Σπάνια γίνεται έτσι στις προετοιμασίες μου. Πιστεύω ότι είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Ήξερα πολύ νωρίτερα για τον αγώνα. Γιατί κάποιες φορές έχει τύχει να μάθω έναν αγώνα περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, δέκα ημέρες. Δηλαδή οι μεγαλύτερες αγώνες που έχω παίξει έχουν κλείσει την τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά που το ήξερα αρκετά νωρίς,, είχα καιρό να προετοιμαστώ καλύτερα μαζί με τον δάσκαλο».

-Προέρχεσαι από μια μεγάλη μάχη στη Σερβία, με μια ήττα όμως… Έχεις επηρεαστεί;

«Από τη Σερβία το μόνο που πήρα ήταν εμπειρία. Μόνο καλά πράγματα, δεν πήρα τίποτα κακό. Έκανα πολύ καλά και πήγα και έπαιξα. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, αν και έχει για εμένα μεγάλη σημασία αυτό. Για εμένα πάντα υπάρχει η νίκη ή ο… θάνατος. Αλλά αυτή τη φορά παρά το γεγονός ότι έχασα ήμουν ευχαριστημένος».

 

 

-Δηλώνεις πανέτοιμος και απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία σου.. Πιστεύεις πως έχεις δουλέψεις ακόμη σε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι σου;

«Έχω να δουλέψω περισσότερο στις λεπτομέρειες που μου λέει ο δάσκαλος. Αυτά πάντα τα χρειάζομαι. Είναι πάντα στη γωνία μου και μου υπενθυμίζει κάθε φορά αυτά που χρειάζονται σε ένα παιχνίδι. Εγώ προσπαθώ πάντα να ακούσω ό,τι μου λέει και να το κάνω εκείνη την ώρα, και εάν τον ακούσω και αυτή τη φορά όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά».

-Έχει αναζητήσει πληροφορίες για τον αντίπαλο σου; Έχεις δει βίντεό από αγώνες του;

«Δεν έχω αφιερώσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ψάξω για εκείνον. Βρήκα πολλά βίντεο με αγώνες του. Ειλικρινά είναι κάτι που το έχω αφήσει για τις τελευταίες στιγμές. Πιο πολύ έχω στο μυαλό μου και δίνω σημασία να κάνω καλύτερη προετοιμασία και ανεξάρτητα από τον αντίπαλο θέλω εγώ να είμαι καλά και τα υπόλοιπα δεν με ανησυχούν.
Έχω δει έναν αγώνα. Ξέρω ότι δεν είναι πιο ψηλός από εμένα. Αλλά ειλικρινά, είναι κάτι που το έχω αφήσει για τις τελευταίες ημέρες, μην σου πω και μετά τη ζύγιση, ότι θα κάτσω και θα ψάξω βίντεο του για να μελετήσω. Έχω τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στον δάσκαλο που ό,τι μου λέει στην προετοιμασία είναι αυτά που πιστεύω πως θα χρειαστώ στον αγώνα.
Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον δάσκαλο και την προετοιμασία που κάναμε μαζί».

 

-Τόνισες ότι σε κάθε αγώνα ανεβαίνεις στο ρινγκ με στόχο τη νίκη ή τον… θάνατο. Εάν το Σάββατο δεν καταφέρεις να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις τι συμβαίνει;

«Δεν τα βάφω μαύρα… Όχι βέβαια. Αρκεί όμως να έχω δώσει τα πάντα στο παιχνίδι το 100% των δυνάμεών μου, τότε δεν θα στεναχωρηθώ. Όπως και στη Σερβία, έκανα ό,τι μπορούσα και μετά δεν μετάνιωσα για τίποτα. Απλώς σκέφτομαι ότι κάθε μάχη είναι σαν να είναι η τελευταία μου στη ζωή και προσπαθώ να δώσω τα πάντα για να πάρω τη νίκη. Αλλά ακόμη και να δώσω τα πάντα και να μην έρθει η νίκη, θα είμαι ευχαριστημένος, αφού έχω κάνει ό,τι μπορούσα».

-Εάν είχες απέναντί σου τώρα τον αντίπαλό σου τι θα ήθελες να του πεις;

«Δεν μ’ αρέσουν καθόλου αυτά τα πράγματα (γέλια…) Ό,τι πούμε θα το πούμε μέσα στο ρινγκ. Ό,τι μπορώ και ό,τι θέλω να πω θα το κάνω εκεί μέσα».

-Για το τέλος, ποια υπόσχεση θα ήθελες να δώσεις στον δάσκαλό σου;

«Κάθε φορά που μπαίνω στο ρινγκ θέλω να κάνω ό,τι μου ζητάει και να μπορώ να το κάνω εκεί. Ο,τι θέλει ό,τι ζητήσει να μπορώ να το κάνω. Στη φυσική κατάσταση στην αντοχή, στην δύναμη, να είμαι σε τέτοιο επίπεδο και να μπορώ να κάνω ό,τι μου πει. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω κάτι.

Να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μου, που μου δίνει την ευκαιρία και τη γυναίκα μου και τον αδερφό μου που θα έρθει από το Βερολίνο για να με δει και να φύγει πάλι».