Σε ηλικία μόλις 33 ετών πέθανε ο Πακιστανός μποξέρ Μοχάμαντ Ασλάμ Καν, ύστερα από νοκ άουτ που υπέστη σε αγώνα επίδειξης στο Καράτσι.

Tο βράδυ της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 33 ετών ο πυγμάχος Μοχάμαντ Ασλάμ Καν, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ από ένα δυνατό αριστερό χουκ του αντιπάλου του Μοχάμαντ Ουάλι.

Ο άτυχος μποξέρ, περισσότερο γνωστός για την καριέρα του στο άθλημα του kickboxing, έπεσε αναίσθητος αμέσως μετά το χτύπημα και ελλείψει γιατρού στο σημείο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα.

Ο αγώνας δεν ήταν επαγγελματικός αλλά επίδειξης και έλαβε χώρα σε ιδιωτικό κλαμπ στην πρωτεύουσα του Πακιστάν από τη -μη αναγνωρισμένη- Pakistan Boxing Council. Η επίσημη πυγμαχική ομοσπονδία της χώρας, η Pakistan Boxing Federation (PBF) καταδίκασε άμεσα το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση ή γνώση της διεξαγωγής του και χαρακτηρίζοντάς το παράνομο.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την υποτιθέμενη ένωση πυγμαχίας (σ. PBC). Τίποτα δεν έγινε με την έγκρισή μας. Δεν διακυβεύουμε την ασφάλεια των αθλητών μας», είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας της PBF, Κολ Νασίρ Τουνγκ, για να συνεχίσει: «Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος επαγγελματίας πυγμάχος».