Δεν τον αγχώνει η αποχή από τα ρινγκ λόγω της θητείας του στον στρατό. Ίσα-ίσα που όπως ο Νίκος Χύσεν δηλώνει στο topranknews.gr η παύση αυτή τον έχει κάνει έχει περισσότερη όρεξη από ποτέ άλλοτε για να βάλει και πάλι τα γάντια του.

Έτσι έχοντας μπροστά του τη μάχη του με τον Ολλανδό, Dwayne Panka, ο “Minigun” προπονείται εντατικά για να είναι απόλυτα έτοιμος.

«Είμαι σε άδεια απολύσεως και τρέχω για τον αγώνα. Πολύ τρέξιμο. Πολλή προπόνηση, πολλή κούραση αλλά και με πάρα πολύ διάθεση. Ναι, μου έχει κάνει μια παύση ο στρατός, αλλά όχι δεν με πήγε πίσω. Με άφησε στάσιμο για κάποιους μήνες στο αγωνιστικό κομμάτι και έτσι προσπαθώ να επανέλθω όσο το δυνατό πιο δυνατός μπορώ», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι η αποχή από τους αγωνιστικούς ρυθμούς δεν θα τον επηρεάσει…

«Δεν ανησυχώ πως θα με επηρεάσει αυτή η παύση στον αγώνα. Έχω πάρα πολύ όρεξη και δεν υπάρχει ανησυχία. Έχω το κλασικό άγχος που έχω κάθε φορά πριν από κάθε αγώνα, όποιος και αν είναι αυτός».

Μάλιστα, όπως παραδέχεται η παύση αυτή του έχει προκαλέσει και μια προσμονή για τον αγώνα της 14ης Απριλίου στο “Spartan’s Night”.

«Όσο πλησιάζουμε στον αγώνα, ανεβαίνουμε. Γίνομαι και εγώ καλύτερα. Πιστεύω ότι θα είμαι ίσως και καλύτερα από ποτέ. Τουλάχιστον από θέμα διάθεσης αυτό νιώθω. Από θέμα διάθεσης η παύση ήταν καλό. Όπως και έχει γίνει και άλλες φορές η παύση απλώς μου αυξάνει την όρεξη», τόνισε και κατέληξε:

«Λόγω της αποχής που είχα και από τους αγώνες και από τις προπονήσεις προσπαθώ να φτιάξω όσο το δυνατό καλύτερη φυσική κατάσταση η οποία δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι, από την στιγμή που δεν έχω δοκιμαστεί τώρα πρόσφατα σε κάποιον αγώνα και δεν ξέρω πως θα μου βγει στον αγώνα».