Ανακοίνωση είχαμε πριν λίγα λεπτά από τους διοργανωτές του EBO (Evolution Boxing Organisation) και τους Fighters Athanasopoulos σχετικά με τον χθεσινό αγώνα του Νίκου Χύσεν με τον Παπαδόπουλο Γιάννη στο EBO 8.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Θα θέλαμε σαν διοργανωτές του ΕΒΟ και σεβόμενοι τους αθλητές τους προπονητές και τον κόσμο που βρέθηκε χθες στο Fighters Park να θέσουμε δημόσια τα χθεσινα γεγονότα του συναρπαστικού αγώνα των αθλητών Παπαδόπουλου Γιαννη και Χύσεν Νίκου.

Μετά το τέλος του αγώνα οι 2 κριτές έδωσαν στον κ. Μιχαηλίδη Γιώργο (κριτή και supervisor του αγώνα) την απόφαση τους. Ο πρώτος κριτής “έδωσε” νικητή τον Νίκο Χυσεν και ο δεύτερος ισοπαλία. Η απόφαση του κ. Μιχαηλίδη (ως τρίτου κριτή) ήταν νικητής ο Παπαδόπουλος. Βάσει των αποτελεσμάτων και των κανονισμών της Πυγμαχιας ο αγώνας είναι ισόπαλος.

Όταν ερωτήθηκε ο κ Μιχαηλίδης από τον παρουσιαστή των αγώνων Πέτρο Πολυχρονίδη για το αποτέλεσμα του αγώνα , αυτός έδωσε νικητή τον Παπαδόπουλο αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα, κάτι που φυσικά δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει.

Μετά το πέρας του αγώνα ο προπονητής της κόκκινης γωνίας κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος (όπου τυγχάνει να είναι και διοργανωτής) ζήτησε να δει τα αποτελέσματα και τα χαρτιά των κριτων διαπιστώνοντας την αλλοίωση. Χωρίς προφανώς να θέλουμε να μειώσουμε την προσπάθεια του πολύ αξιόλογου αθλητή Παπαδοπούλου Γιαννη αλλά και του προπονητή του Μακρίδη Δημήτρη, αλλά και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε των αθλητή της ομάδας των Fighters Athanasopoulos Νίκο Χυσεν προβήκαμε στην ενημέρωση στο κοινό για την αλλαγή και αλλοίωση του αποτελέσματος.

Δεν εχει σε καμία περίπτωση να σχετιστεί με το αν συμφωνούσαμε με το αποτέλεσμα η όχι μιας και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος συνεχάρει τους αντιπάλους και μαζί με τον Δημητρη Μακρίδη (όπου ήταν για πολλά χρόνια μαθητής του) σε πολύ καλο κλίμα συμφώνησαν να δούνε αυτόν τον συναρπαστικό και κοντινό αγώνα σε βίντεο για να σχηματίσουν πιο ξεκάθαρη άποψη περί του αποτελέσματος χωρίς την ένταση της “γωνίας”.

Ουδέποτε και σε καμία από τις πολλές διοργανώσεις μας δεν έχουμε επιτρέψει σε κανέναν, με οποιαδήποτε ιδιότητα να επηρεάσει και να αλλάξει τα αποτέλεσμα των κριτων. Ετσι και τώρα απλά θέλαμε να αποδοθεί το αποτέλεσμα που οι ίδιοι οι κριτές έδωσαν.

Μετά την επισήμανση του διοργανωτή, ο κ. Μιχαηλίδης πήρε το λόγο πάνω στο ρινγκ όπου παραδέχτηκε ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα λόγο του ότι οι άλλοι δύο κριτές ήταν πιο άπειροι και με δική του πρωτοβουλία αποχώρησε από τη διοργάνωση.

Όσο αναφορά τον κ.Γιωργο Μιχαηλίδη, ήταν επιλογή μας για κεντρικός κριτής των αγώνων λόγο της εμπειρίας του στον χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε λάθος χειρισμός από πλευράς του. Αυτό δεν μειώνει την εμπειρία και την αξία του σαν διαιτητή και κριτή.”

 

Με εκτίμηση,

Fighters Athanasopoulos