Με ένα αριστερό άπερκατ στο σώμα τελείωσε ο Garcia τον Luke Campbell στον έβδομο μόλις γύρο. Νωρίτερα ο Campbell στον δεύτερο γύρο έριξε τον βασιλιά Garcia στο καναβάτσο. Αναπάντεχα ο Garcia “έφαγε την προσποίηση” από τον Βρετανό πυγμάχο με δεξί χέρι προσποίηση στο σώμα και αριστερό κροσέ στο κεφάλι (σε ανάποδη γκαρντ).

Ο 22χρονος Αμερικανός πυγμάχος έκανε μια όχι τόσο καλή εμφάνιση και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους funs του οι οποίοι ήδη κατατάσσουν τον Garcia στην κατηγορία των διάσημων instagramer. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέσα στα ρινγκ ο Garcia και σίγουρα περισσότερη εμπειρία αφού έκανε ντέρμπι το παιχνίδι με έναν αθλητή σαν τον Campbell. Θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα για το αν θα προκαλέσει τον Gerovonta (24-0, 23KOs) τουλάχιστον μέσα στο 2021.

Από την άλλη μεριά ο πατέρας και προπονητής του Devin Haney, Bill Haney δήλωσε τα εξής:

“Είμαι απογοητευμένος που ο Garcia δεν διάλεξε αμέσως τον Devin αλλά θα είμαστε υπομονετικοί. Ας δούμε πως θα πάει στην συνέχεια. Εμάς μας ενδιαφέρει να κάνουμε έναν καλό αγώνα. Ο γιός μου είναι έτοιμος γι’ αυτό! Ο Garcia έδειξε έναν εξαιρετικό χαρακτήρα που σηκώθηκε από το καναβάτσο στον δεύτερο γύρο και επέστρεψε για το ΚΟ. Είναι εξωφρενικό ταλέντο και κάνει την ελαφριά κατηγορία κιλών αρκετά ενδιαφέρουσα.  Το Σάββατο έδειξε ότι έχει ψυχή μέσα στο ρινγκ. Ξέρουμε όλοι ότι μια γροθιά στο μποξ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα ενώ αυτός σηκώθηκε και δεν τα παράτησε!”

Το σίγουρο είναι πως ο Devin Haney περιμένει στην γωνία τον Garcia και φαντάζεται μια εύκολη νίκη αρκεί να μην έρθει ένα τέτοιο τυχερό και δυνατό χτύπημα όπως στον Campbell. Μετά το ματς του με τον Garcia μπορεί να συνεχίσει με τον Loma και τον Lopez.

Σύμφωνα με την απόδοση του το περασμένο Σάββατο ο Garcia δεν μπορεί να ελπίζει σε έναν νικηφόρο αγώνα απέναντι στον Vasily Lomachenko ή τον Teofimo Lopez! Έρχεται μια δύσκολη απόφαση για τον επόμενο αγώνα του 22χρονου Αμερικανού και θα πρέπει να προσέξει αρκετά το ποιος και πότε θα αγωνιστεί μαζί του. Ίσως να είχε περισσότερες ελπίδες αν ο αγώνας με τόσο μεγάλους και έμπειρους μαχητές γινόταν το 22 ή το 23, αφού θα είχε περισσότερη εμπειρία!

Οι πιθανές επιλογές για το επόμενο ματς θα είναι οι εξής:

  • Devin Haney
  • Jorge Linares
  • Vasily Lomachenko
  • Richard Commey
  • Jevier Fortuna
  • Felix Verdejo
Δείτε highlights του αγώνα των δυο πυγμάχων: