Ας το δεχτούμε. Οι εποχές αλλάζουν και πλέον δεν είναι μόνο οι άντρες κυρίαρχοι των rings. Πολλές γυναίκες έχουν μπει δυναμικά στα μαχητικά αθλήματα με αρκετές από αυτές να διακρίνονται για την μαχητικότητά τους ,την ψυχή τους και τον δυναμισμό τους. Τρανταχτό παράδειγμα, αυτό της Ronda Rousey που το 2015 κέρδισε και το Best Fighter ESPY Award! Σήμερα θα δούμε 5 εξαιρετικά ¨επικίνδυνες¨ κυρίες  των ring…

1 ) Ronda Rousey.  Πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα με Ολυμπιακό μετάλλιο στο Judo.  Έχει κερδίσει 11 δυνατά παιχνίδια MMA εκ των οποίων τα 9 στον πρώτο κιόλας γύρο. Τον Μάιο του 2015 ψηφίστηκε δύο φορές ως η πιο κυρίαρχη ενεργή αθλήτρια ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 αναδείχτηκε ως η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών σε online ranking από την ESPN.  Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι στο #4 του Bantamweight Fighters στον κόσμο σύμφωνα με το UFC.

2)  Lucia Rijker. Μια εξαιρετικά δυνατή αθλήτρια που χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά από τα ψευδώνυμα που της προσάπτουν όπως The Dutch Destroyer ,Lady Tyson και The most dangerous woman in the world. Eχει υπάρξει πολλές φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια πυγμαχίας και kick boxing ούσα αήττητη με 49 knock out από τα 80’s μέχρι και τα 2000’s !

3) Leila Ali. Το επίθετο της και μόνο την κάνει να ξεχωρίζει μιας και είναι κόρη του καλύτερου πυγμάχου όλων των εποχών, Muhammad Ali. Η δεσποινίς Ali λοιπόν γονιδιακά και μόνο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εξαιρετική ,διατηρώντας ένα ρεκόρ από 24 νίκες εκ των οποίων 21 KO !

4 ) Cecilia Braekhous. Η Νορβηγίδα με το ψευδώνυμο First Lady είναι η μόνη γυναίκα στην ιστορία της πυγμαχίας που κατέχει όλους τους τίτλους WBA WBC IBF και WBO ταυτόχρονα!

5) Germaine De Randamie. Η εν λόγω αθλήτρια έχει χαρακτηριστεί ως η πιο βίαιη γυναίκα Kick Boxer που υπήρξε ποτέ. Ήταν εφτά φορές Πρωταθλήτρια Κόσμου, έχοντας ένα ρεκόρ 37-0 με 14 KO !! Το ψευδώνυμό της:  Iron Lady.