Το 1975, ένας άσημος πυγμάχος από το New Jersey κλήθηκε να αγωνιστεί σε έναν μόνο αγώνα με τον τότε μύθο του αθλήματος, Mohamed Ali. Ήταν ένας αγώνας που έμελε να τον ακολουθεί για πάντα στο υπόλοιπο της ζωής του.

Θα ήταν εύκολη υπόθεση για τονMohamed Ali, καθώς λίγο καιρό πριν είχε κερδίσει τον George Foreman στο Zaire. Ο Wepner όχι μόνο στάθηκε όρθιος απέναντι του, αλλά στον 9ο γύρο είδε τον Mohamed Ali να ξαπλώνει φαρδύς πλατύς στο κέντρο του ρινγκ. Οι θεατές έμειναν αποσβολωμένοι και με το στόμα ανοιχτό. Ένας από αυτούς ήταν και ο Stallone, που μετά από λίγο καιρό εμπνευσμένος από την απίστευτη αυτή στιγμή, έγραψε το σενάριο του ”Ρόκυ”.

Η ιστορία του απόλυτου αουτσάιντερ, που κόντραρε στα ίσια και με περίσσευμα ψυχής τον παγκόσμιο πρωταθλητή, γέννησε τον ήρωα-σταθμό στην ιστορία του σινεμά. Μια ταινία που μιλάει για τη δύναμη της ψυχής, όπου όλα μπορούν να συμβούν εάν υπάρχει θέληση και πείσμα. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε πως η συγκεκριμένη ταινία ώθησε πολλούς νέους και νέες στον κόσμο της πυγμαχίας, γεγονός που μόνο ωφέλιμο θα μπορούσε να είναι για το πιο σκληρό και μοναχικό άθλημα στον κόσμο…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον αγώνα του Chuck Wepner εναντίον του Mohammad Ali: