Ο Joe Joyce έχοντας κίνητρο τον προσωρινό τίτλο βαρέων βαρών WBO ζητάει τον Oleksandr Usyk για επόμενο μας διεκδίκησης της ζώνης. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πυγμαχίας φαίνεται να συμφωνεί στη μάχη των δυο αυτών πυγμάχων ώστε να επιβεβαιώσει την μάχη του Antony Joshua με τον Tyson Fury.

Ο εξίσου αήττητος Joe (12-0, 10 KOs), αντιμετωπίζοντας τον Usyk (18-0, 13 KOs) σε ένα rematch, μπορεί να τον εκδικηθεί για την ήττα του στο World Series of Boxing το 2013. Τότε ήταν που ο Usyk νίκησε τον Joe σε έναν αρκετά κοντινό αγώνα των πέντε γύρων. Εκείνη την εποχή όμως ήταν που ο Joe αγωνιζόταν μόνο πέντε χρόνια ως ερασιτέχνης και σίγουρα δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία να κερδίσει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του 2012 Usyk.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο Joe έχει αποκτήσει πολύ περισσότερη εμπειρία, μέγεθος και δύναμη για να καταφέρει να κερδίσει σε ένα rematch τον μεγάλο Usyk. Μετά ο rematch αυτό ο νικητής έπεται να αντιμετωπίσει τον μεγάλο νικητή από τον αγώνα Joshua – Fury. Τα επόμενα ματς γενικότερα φαίνεται να είναι συναρπαστικά και σίγουρα κανείς δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να προβλέψει ποιος θα είναι ο τελικός κάτοχος του τίτλου και της ζώνης του WBO.

Δείτε στην συνέχεια τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Joe Joyce για τον πιθανό αγώνα του με τον Oleksandr Usyk και την διεκδίκηση του προσωρινού τίτλου WBO:

“Μου αρέσει να κοιτάω πίσω και να θυμάμαι τις στιγμές του αγώνα μου με τον Usyk. (πριν από οκτώ χρόνια) Ανταλλάξαμε αρκετά χτυπήματα και πιστεύω πως όντως το αποτέλεσμα κρίθηκε στα σημεία, ήταν πολύ κοντά. Την τελευταία φορά παίξαμε για πέντε μόλις γύρους. Ελπίζω αυτή τη φορά να κάνει συμφωνία για δώδεκα γύρους και όχι πέντε, φορώντας γάντια pro και έχοντας εγώ τις δεξιότητες που τόσο καιρό έχω αποκτήσει. Παρακολούθησα τον αγώνα του Usyk με τον Chisora και ήταν αρκετά κοντά επίσης. Έκανε ότι μπορούσε και τα έδωσε όλα όμως ο Usyk είναι ιδιαίτερα ευκίνητος και έχει αρκετά γρήγορα πόδια που του χαρίζουν ανάλαφρη κίνηση μέσα στο ρινγκ. Εγώ έχω ταχύτερα πόδια από εκείνον. Πιστεύω έχω τα πάντα, ότι χρειάζεται για να κάνω την “δουλειά” καλύτερα. Έτσι νομίζω.”

Δείτε ένα Video με Highlights από τις καλύτερες στιγμές του Joe Joyce με τον Oleksandr Usyk: