Η πρόταση του promoter του Τζόσουα στον Γουάιλντερ δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ που ήταν προσφορά φάνηκαν λίγα στους ανθρώπους του Γουάιλντερ που απάντησαν με μια αντιπρόταση.

Αυτή δεν είχε συγκεκριμένο ποσό αλλά ποσοστά επί των εσόδων για το παιχνίδι. Προτάθηκε 60-40 από τους συνεργάτες του Γουάιλντερ, οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς σε δηλώσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι τα 16 εκατομμύρια ευρώ ήταν μια ντροπιαστική προσφορά.

«Μπράβο, ωραία. Μας προσέφερε 12,5 εκατ. (λίρες)», ήταν η ατάκα του Σέλι Φίνκελ, ενός εκ των μάνατζερ του Γουάιλντερ, και συνέχισε: «Νομίζει (ο Τζόσουα) ότι αξίζουμε μόνο το 12,5% από το παιχνίδι;»…

Βάσει των αναλυτών, μόνο εάν ο Τζόσουα ρίξει τις απαιτήσεις του και αποδεχθεί ένα ποσοστό 60-40 θα μπορέσει να γίνει το παιχνίδι. Σε αυτό λαμβάνουν πολύ υπόψη τους τα νούμερα από τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ του Τζόσουα με τον Πάρκερ, την στιγμή που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Γουάιλντερ και περισσότερα εισιτήρια θα… φέρει στον αγώνα, αλλά και περισσότερους χορηγούς και ενδιαφέρον.