Η ονειρική καριέρα που γίνεται ρουτίνα.

Με 15,400 βαθμούς, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση του προγράμματός του, που είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100), ο 30χρονος πρωταθλητής  Λευτέρης Πετρούνιας, εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ήδη από την στιγμή της προσγείωσής του, παρότι αγωνιζόταν μόλις δεύτερος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Αυτή είναι η 5η φορά που ο Έλληνας αθλητής κατακτάει το χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι ο μοναδικός στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας τον θρύλο Γιούρι Κέκι που τα είχε καταφέρει τέσσερις φορές. Αυτή ήταν η τέλεια επιστροφή του μετά από τον τραυματισμό στο ώμο του και το χειρουργείο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Άρχοντας των Κρίκων:

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά!
Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος.
Είμαι καλά!
Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!»

Δείτε το βίντεο του αγώνα του Ελευθέριου Πετρούνια


Σύντομη αναδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πετρούνιας ξεκίνησε να έχει πόνους στον ώμο από τα τέλη του 2017 με αρχές του 2018.

Το πείσμα του και η θέλησή του να πετύχει τον έκαναν να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα. Έφτασε στη Γερμανία χωρίς κανένα αγώνα για έντεκα μήνες κι όμως άγγιξε και πάλι το μετάλλιο. Η τέταρτη θέση στα μάτια κάποιου που το βλέπει απέξω έμοιαζε ως θαύμα, εκείνος όμως ήθελε μία θέση στο βάθρο για να τελειώσει με την υπόθεση πρόκριση.

Στην επιστροφή από τη Γερμανία πήρε το πιο ξεχωριστό μετάλλιο της καριέρας του αφού στο αεροδρόμιο έτυχε ξεχωριστής υποδοχής. Αυτό ήταν και μία έξτρα ώθηση για τον «Άρχοντα των κρίκων» για να συνεχίσει. Τη μεγαλύτερη την έλαβε λίγες ημέρες αργότερα.

Στις 4 Νοεμβρίου του 2019 η οικογένεια του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση μεγάλωσε κατά ένα μέλος. Η σπουδαία γυμνάστρια έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Πλέον, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε έναν ακόμα καλό λόγο για να βρεθεί στο Τόκιο και αυτός ήταν η μικρή Σοφία.

Για να τα καταφέρει όμως χρειάστηκε λίγες ημέρες αργότερα να πετάξει για το Κότμπους αφού πλέον η πρόκρισή του θα κρινόταν από τη βαθμολογία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αυτή τη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών, κι αν δεν έκανε ένα έξτρα βήμα στην έξοδό του η επιστροφή του θα ήταν ακόμα πιο εμφατική.

Ο σπουδαίος γυμναστής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον Γιανγκ Λιου με τους διοργανωτές να του χαρίζουν ένα φορμάκι για την νεογέννητη κόρη του. Πλέον, οι επόμενοι αγώνες των παγκοσμίων Κυπέλλων είχαν μεγάλη σημασία, όμως όλα είχαν μπει ξανά στη γνώριμή τους διάσταση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε πια ξεπεράσει το πρόβλημα στον ώμο του και η ρουτίνα της κατάκτησης μεταλλίων είχε επιστρέψει για τα καλά. Με συνοπτικές διαδικασίες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη, ενώ το ίδιο θα έκανε και στο Μπακού αν δεν τον σταματούσε ο κορονοϊός.

Αναφορά στην κόρη του.

“Να παίρνω μετάλλια και να με βλέπει το παιδί που θέλω να αποκτήσω. Γιατί δεν θέλω να κάνω παιδί στα σαράντα μου. Θέλω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.

Θέλω όταν σταματήσω το παιδί μου να με θυμάται. Όχι για μένα, αλλά για εκείνο. Γιατί θυμάμαι πόσο θαύμαζα εγώ τον πατέρα μου και θα ήθελα το παιδί μου να με θαυμάζει για να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Γιατί όταν έχεις πρότυπο προσπαθείς να μοιάσεις σε κάτι και αυτή η προσπάθεια είναι που σε βελτιώνει ως άνθρωπο” .