Τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το UFC 261 στην Φλόριντα, ΗΠΑ. Ένα από τα καφτά ματς της βραδιάς ήταν αυτό της Zhang Weilli με την Rose Namajunas για την κατάκτηση του τίτλου UFC Women’s Strawweight Champion. 

Το μεγάλο φαβορί και αήττητη ήταν η Zhang Weilli η οποία προερχόταν από μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Joanna Jerrzejczyk. Ο αγώνας αυτός είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος γυναικείος αγώνας στο UFC. Η Weilli είχε συντρίψει με τα δυνατά και εύστοχα χτυπήματά της την Joanna η οποία τραυματίστηκε σοκαριστικά στο κεφάλι.

Ο δρόμος για ένα αήττητο σκορ ήταν ολοφάνερα ανοιχτός, εφόσον η Weilli κατάφερνε να περάσει πάνω από την Namajunas. Kάτι ο οποίο δεν το κατάφερε χάνοντας από τον πρώτο μόλις γύρο στα 1:18 λεπτά από ένα απρόσμενο head kick.

Ούτε η ίδια η Namajunas δεν πίστευε σε αυτή τη κατάληξη του αγώνα, αφού ήταν φανερά ξαφνιασμένη. Μετά το head kick της Namajunas η Weilli ξάπλωσε στο καναβάτσο χτυπώντας το κεφάλι της, μη μπορώντας να ξεφύγει από τις αλλεπάλληλες γροθιές στης Namajunas.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια τα βρήκε σκούρα και δεν μπορούσε να δεχτεί μια τέτοια ήττα. Λογικό… κανείς αθλητής τέτοιου υψηλού επιπέδου δε θα μπορούσε να αξίζει μια ήττα σαν αυτή της Weiili. Σίγουρα ο κόσμος του UFC αλλά ακόμα και η ίδια η παραγωγή του, θα επισπεύσουν μια revance των δυο κοριτσιών, ώστε να αναδειχτεί η πραγματική πρωταθλήτρια του UFC.

Σοκαρισμένο το κοινό, δε μπορεί σίγουρα να παραβλέψει τον παράγοντα “τύχη” ο οποίος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα.

Η ανάρτηση της Κινέζας πρωταθλήτριας μετά από την ήττα της από την Rose.

” Θέλω να συγχαρώ την Rose για την νίκη της. Κατάφερε να ξεφύγει από την ήττα. Πιστεύω πως θα επιστρέψω, αρκεί να κερδίσω την πρωταθλήτρια. Έτσι θα γίνω θρύλος και θα νικήσω άλλον έναν θρύλο. Θα γίνω η νέα Zhang Weilli..

Πριν καιρό, ο στόχος μου ήταν να κερδίσω το πρωτάθλημα του UFC, όμως σήμερα έχω έναν μεγαλύτερο στόχο από αυτόν. Σας ευχαριστώ!

Είναι φυσιολογικό να χάνεις και να κερδίζεις!  Αυτό είναι το UFC. Η Andrade, η Rose και η Joanna , έχουν χάσει.. και όμως επέστρεψαν και προσπάθησαν ξανά. Έχω εμβαθύνει τις σκέψεις μου για το UFC από σήμερα.

Πιστεύω λοιπόν ότι μπορώ να επιστρέψω. Ας ελπίσουμε ότι το UFC θα προγραμματίσει έναν επαναληπτικό αγώνα!”

 

 

Δείτε το βίντεο του αγώνα της Zhang Weilli με την Rose Namajunas