Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με σκοπό την αποκατάσταση την αλήθειας των παραπλανητικών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και για να ενημερώσει τον κόσμο του αθλήματος, τα μέλη της, αλλά και το φίλαθλο κοινό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Αρζουμανίδη για «ψεύτικους αγώνες», υπάρχουν αντιδράσεις και υποψίες για το αν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κινείται νόμιμα. Τοποθετήσεις που όχι μόνο προσβάλλουν την Πάλη, αλλά απαξιώνουν συλλήβδην το άθλημα και την Ιστορία του.

Να ενημερώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 του ελληνικού κράτους και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 27: οι εθνικές ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να εναρμονίσουν το καταστατικό και τους κανονισμούς τους, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των οικείων ομοσπονδιών που ανήκουν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ΕΛΟΠ και κάθε ομοσπονδία οφείλει να ακολουθήσει πιστά το καταστατικό και τους κανονισμούς της οικείας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και σε τυχόν αλλαγές να εναρμονίσει το καταστατικό της.

Αυτό επιβάλλουν οι ελληνικοί νόμοι και αυτό ζητάει επίμονα η κυβέρνηση, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να υπάρχει απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Δηλαδή οι ομοσπονδίες πρέπει να εναρμονίσουν το καταστατικό τους με τον αθλητικό νόμο και να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του και τους κανονισμούς των Διεθνών Ομοσπονδιών που ανήκουν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (UWW) στο άρθρο 15 του τεχνικού κανονισμού της αναφέρει ρητά ότι όταν ένας αθλητής ζυγίζεται, θεωρείται ότι έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα συμμετεχόντων στους αγώνες κάθε κατηγορίας.

Η UWW αποφάσισε ότι η συμμετοχή ενός αθλητή οριστικοποιείται κατά τη ζύγιση. Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο «θέμα» δεν αποτελεί καινοτομία της ΕΛΟΠ, ούτε κάποια μεθοδευμένη και «ύποπτη» πρωτοβουλία του ΔΣ. Είναι μια απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που όφειλε η ΕΛΟΠ να ακολουθήσει .Το πλέον στενάχωρο είναι ότι τα «fake news» τα διαδίδουν άνθρωποι που έχουν γίνει γνωστοί μέσα από την Πάλη. Συνεπώς ή  δεν γνωρίζουν τους νόμους ή επίτηδες προσπαθούν να αμαυρώσουν ένα ολόκληρο άθλημα. Να σπιλώσουν την εικόνα και να αποθαρρύνουν τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την Πάλη… ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ»;

Την ίδια ώρα κάποιοι (ελαχιστότατοι ευτυχώς) δημοσιογράφοι έβαλαν κατά της ομοσπονδίας και έβγαλαν τα «χρήσιμα» γι αυτούς συμπεράσματα χωρίς να τηρήσουν το βασικότερο κώδικα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Δηλαδή να πάρουν και τη δεύτερη άποψη.

Είναι πραγματικά λυπηρό να προσπαθούν να αμαυρώσουν μια ομοσπονδία με απροκάλυπτα ψέματα. Το ΔΣ της ΕΛΟΠ σεβόμενο τους νόμους θα συνεχίσει να κινείται με γνώμονα τη διαφάνεια και την ανάπτυξη του αθλήματος και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σπηλεύει και να υπονομεύει ένα ολόκληρο άθλημα, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Εν κατακλείδι,  στην Πάλη θεωρούμε ότι όλοι είμαστε μία οικογένεια και η ομοσπονδία δεν έχει καμία πρόθεση να σέρνει στα δικαστήρια αθλητές και σωματεία. Το ΔΣ, όμως, έχει υποχρέωση σύμφωνα με το καταστατικό να ασκεί πειθαρχικό έλεγχο, όπου κι όποτε κρίνεται απαραίτητο, με στόχο να διαφυλάξει το κυρος, την αξιοπιστία και το δημόσιο συμφέρον του αθλήματος.

Αλλωστε όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να έχουμε τη δύναμη να τα αναγνωρίζουμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί εύλογα η εντύπωση, σε όλη την οικογένεια της Πάλης, ότι η δήλωση έγινε εσκεμμένα για να πληξει την αξιοπιστία του αθλήματος και δεν είχε σε καμία περίπτωση «αγαθές» προθέσεις και ανησυχίες για το μέλλον της Πάλης.

Οι νόμοι είναι πάνω από όλους και πρέπει να τους σεβόμαστε…»