Το 2002 ο θρύλος της παγκόσμιας πυγμαχίας τιμήθηκε με ένα αστέρι στην παγκοσμίου φήμης Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ. Ένα αστέρι, ωστόσο, το οποίο δεν ήταν όμοιο με τα υπόλοιπα. Ενώ τα κοντινά σε αυτό αστέρια των Στίβεν Σπίλμπεργκ, Χάλι Μπέρι και Νικόλ Κίντμαν βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου, εκείνο του Άλι εντοπίζεται μόνο του, τοποθετημένο στον τοίχο, στην είσοδο του Dolby Theatre. Το «σπάσιμο» της παράδοσης έχει έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο έγινε, μετά, μάλιστα, από επιθυμία του ίδιου του Άλι.

Σύμφωνα με την Ana Martinez, παραγωγό των τελετών απονομής των αστεριών στον εκάστοτε καλλιτέχνη, και τις δηλώσεις της στο usatoday.com, ο 59χρονος τότε Άλι δεν επιθυμούσε το αστέρι του να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Ποιος ο λόγος; Το γεγονός ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωποι που δεν τον σέβονται να περπατούν πάνω από το όνομά του, σε συνδυασμό με το ότι έφερε το όνομα του προφήτη Μωάμεθ.

Κατά την διάρκεια της τελετής απονομής του αστεριού στον πυγμάχο το αστέρι τοποθετήθηκε σε ένα καβαλέτο για να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό και εν συνεχεία ενσωματώθηκε στον τοίχο της εισόδου στο Dolby Theatre. Το αστέρι του χορηγήθηκε αφού η επιτροπή αποφάσισε ότι η πυγμαχία θα μπορούσε να θεωρηθεί μορφή «ζωντανής παράστασης», μέρος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.