Γνωρίζουμε καλά ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας μας, μιας και μας δίνει την απαράιτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε. Η παράληψη αυτού του γεύματος έχει σημαντικές συνέπειες στον οργανισμό, ακόμα και στην ψυχολογία μας! Τι γίνεται όμως όταν τηρούμε την διαδικασία του πρωινού, αλλά με λάθος τρόπο; Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις τροφές τις οποίες πραγματικά πρέπει να τις αποφεύγουμε από το πρωινό μας πιάτο!

Ψωμί με βούτυρο

Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε τα λιπαρά, είναι σημαντικό όμως να επιλέγετε τα κατάλληλα. Το βούτυρο περιέχει κορεσμένα λιπαρά που βλάπτουν την καρδιά και αυξάνουν το βάρος. Αντί για ζωικό βούτυρο επιλέξτε φιστικοβούτυρο, το οποίο «κόβει» την πείνα και αυξάνει την παραγωγή του πεπτιδίου YY, μιας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη.

Δημητριακά

Τα περισσότερα περιέχουν πολλή ζάχαρη και συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Αυξάνουν επίσης τη συνολική πρόσληψη θερμίδων επειδή οι περισσότεροι ξεπερνούν τη συνιστώμενη ποσότητα. Αντί για δημητριακά επιλέξτε βρόμη, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν έχει ζάχαρη. Η μείωση της ζάχαρης στο πρωινό σας βοηθά να αποφεύγετε την μεσημεριανή κούραση.

Συσκευασμένοι φρουτοχυμοί

Οι περισσότεροι περιέχουν σχεδόν την ίδια ζάχαρη με τα αναψυκτικά και πρέπει να αποφεύγονται γενικά, όχι μόνο στο πρωινό. Επιλέγετε ολόκληρα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ενεργοποιούν το πεπτικό.


Προϊόντα ζύμης

Pancakes, βάφλες, κρουασάν, μπισκότα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τρανς λιπαρά που βλάπτουν την υγεία και προκαλούν λιγούρες. Επίσης στερούνται θρεπτικών συστατικών. Αντικαταστήστε τα με προϊόντα ολικής αλέσεως.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Τα περισσότερα περιέχουν πολλά σάκχαρα ως ενισχυτικό γεύσης και λίγες πρωτεΐνες. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά βοηθά στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση πρωτεϊνών το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.