Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -54κ. Νεανίδων κατέκτησε η Λυδία Ξένου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε του Τάμπερε.

Στους προκριματικούς η Ξένου νίκησε κατά σειρά 6-0 τη Λετονή Γκιρβίκα, 5-0 τη Ρωσίδα Φιλίνκοβα, 2-1 την Τσέχα Πρίγκλοβα και στον ημιτελικό 7-0 την Ιταλίδα Κολέτι.

Στον τελικό αντιμετώπισε την μεγαλύτερη δυσκολία της στο πρωτάθλημα εναντίον της Μαμαντέους (1-0), όμως τα κατάφερε και ολοκλήρωσε μια εκπληκτική χρονιά σε διεθνές επίπεδο.

Σε ανάρτησή της η Λυδία Ξένου δήλωσε τα εξής:


lydia_xenou_

European Champion 2021🥇
Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το πόσο ευτυχισμένη είμαι. Από την μια δεν εχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι κατάφερα, αλλά από την άλλη κάθε φορά που το σκέφτομαι και έρχονται όλες οι «εικόνες» εκείνης της ημέρας νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου. Όχι μόνο για το μετάλλιο, αλλά γιατί πίσω από μια μεγάλη διάκριση κρύβονται πολλές θυσίες αλλά και μεγάλη ψυχολογική, πνευματική και σωματική πίεση. Παρόλα αυτά, καθετί που στερεισαι δεν μετράει «μια» μπροστά σε μια τέτοιου είδους ανταμοιβή. Όμως δεν θα έπαιρνα πίσω ούτε δευτερόλεπτο από όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, διότι αυτές με έφεραν σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλο τον κόσμο για όλη την στήριξη και όλα αυτά τα πανέμορφα λόγια. Υπόσχομαι σε όλους ,αλλά και στον εαυτό μου, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή…