Ο Arouch γεννήθηκε την 1  Ιανουαρίου του 1923 στην Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λάτρευε την πυγμαχία. Γράφεται στον Γυμναστικό Σύλλογο Μακκαβαίων, όπου και διαπρέπει από το 1937 έως το 1939. Θα στεφθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά στα 14 του χρόνια, ενώ θα αγωνιστεί και με την ομάδα του «Άρη».  Κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα πυγμαχίας στην κατηγορία του μεσαίου βάρους και το 1939 το Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Ο Arouch πολέμησε με τον Ελληνικό στρατό μέχρι το 1943, όπου εκείνος και η οικογένεια του αιχμαλωτίστηκαν. Μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του Auschwitz στις 15 Μαΐου. Εκεί, κλήθηκε να αποδείξει τις ικανότητες του. Γνωστός ως ο «κρατούμενος 136954» έδινε αγώνες με άλλους Εβραίους και Ρομά πυγμάχους κρατουμένους.

Ο Arouch πέτυχε 208 νίκες και δύο ισοπαλίες, καθώς ανάρρωνε από δυσεντερία. Περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν. Οι ηττημένοι στέλνονταν στο θάλαμο αερίου ή τους πυροβόλησαν. Ο αγώνας σταμάταγε μόνο όταν ο αντίπαλος ήταν αδύνατον πια να σηκωθεί ή όταν οι στρατιώτες έχαναν το ενδιαφέρον τους. Το 1945 μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Bergen-Belsen. Ο εφιάλτης του κράτησε μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, όταν απελευθερώθηκε από το συμμαχικό στρατό.