Ανέκαθεν οι πολεμικές τέχνες θεωρούνταν η καλύτερη μέθοδος εκγύμνασης για σώμα και πνεύμα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών. Το Kick boxing είναι μια πολεμική τέχνη η οποία συνδυάζει την πυγμαχία (χέρια) και τα λακτίσματα, σε συνδυασμό με τον έντονο ρυθμό (αερόβια κίνηση) και την δύναμη των χτυπημάτων σε συχνότητα.

Τα τελευταία χρόνια το άθλημα αυτό έχει κερδίσει αρκετούς υποστηριχτές λόγω των σωματικών και ψυχικών αποτελεσμάτων του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ανεξαρτήτως από το τι θα σε ωθήσει να ξεκινήσεις να αθλείσαι μέσω του Kick Boxing θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μιλάμε για την απόλυτη και ρεαλιστικά εφαρμόσιμη μορφή αυτοάμυνας.

Σε ποιους ανθρώπους απευθυνόταν το Kick Boxing παλαιότερα;

Μελετώντας από άλλη σκοπιά πλέον το άθλημα αρχίζουμε να βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα, για τους λόγους που η πολεμική τέχνη αυτή, παρά την αξία της φυτοζωούσε και μη παίρνοντας αυτό που της αξίζει μέρα με την μέρα πέθαινε. Το Kick Boxing απευθυνόταν τα πρώτα χρόνια σε έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που τελικά το έκαναν ενώ περιθωριοποιούσε και απέτρεπε έναν άλλο τεράστιο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν να μάθουν να μάχονται μέσα από αυτό και να γυμναστούν εξίσου. Οι πρώτοι χώροι που το άθλημα φιλοξενήθηκε ήταν σε υπόγεια,

Με το πέρασμα των χρόνων αποδεικνύεται πως η αυτοάμυνα που πρεσβεύει το άθλημα αυτό, δεν έχει να κάνει με την επίθεση και την βία αλλά με την αυτοσυγκράτηση, τον αυτοέλεγχο και την γρήγορη – ορθή σκέψη για την αποφυγή και πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.

Πλέον το Kick Boxing έχει γίνει η νούμερο ένα επιλογή γυμναστικής, καθώς έχει αλλάξει υπόσταση, ανοίγοντας τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινό των ανθρώπων που θέλουν να αθληθούν μέσα από αυτό, να μάθουν να αμύνονται και να φέρουν την ισορροπία στην ζωή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οδεύουν στον πρωταθλητισμό.

Έτσι το Kick Boxing κατάφερε να βγει από την ανδροκρατούμενη και σκληρή περιοχή των υπογείων και να ανθίσει σε νέους, μεγάλους και καθαρούς χώρους, ακόμη και να μπει σαν πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής στα γυμναστήρια.