Ο Joshua (24-1, 22 KOs) όντας 31 ετών δήλωσε πως θα κρεμάσει τα γάντια του στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Βρετανός διάσημος πυγμάχος μετά την τελευταία νίκη του επί του Kubrat Pulev στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 στο Λονδίνο έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση στην οποία από την μια μεριά πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του WBO και από την άλλη να κρατήσει το τεράστιο κοινό του που τον κρατά διάσημο.

Στην πρώτη επιλογή ο Joshua έχει να αντιμετωπίσει τον Oleksandr Usyk (18-0, 13KOs) για να κρατήσει τον τίτλο του WBO ενώ και το κοινό του μποξ είναι έτοιμο να δει έναν τέτοιο αγώνα λέγοντας πως αυτός θα είναι ένας πραγματικός αγώνας για τον Βρετανό! Ο Usyk από την άλλη προκάλεσε τον Joshua λέγοντας ” Παίξε μαζί μου, αλλιώς εγκατέλειψε τον τίτλο WBO ” .

Στην δεύτερη επιλογή του ο Joshua θα παλέψει σε δυο ματς με τον Tyson Fury ( 30 -0, 21KOs) μέσα στο 2021. Εξίσου ένας αγώνας που το κοινό μα κυρίως οι funs του Joshua θέλουν να δουν. Αν ανατρέξουμε πίσω στην νίκη του Joshua επί του Pulev, θα θυμηθούμε πως ο Joshua καθυστέρησε να προκαλέσει επιτόπου μετά τον νικηφόρο του αγώνα τον Fury.

Σε μια δεύτερη φάση και αφού είχε υποστεί κριτικές και συζητήσεις, μίλησε για τον Fury και πως επιθυμεί περισσότερο να παλέψει μαζί του, ενώ θα αφήσει τον τίτλο του WBO στα χέρια των διεκδικητών και θα επιστρέψει για να παλέψει ακόμα και με τον Usyk για να επιστρέψει τον τίτλο στα χέρια του!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο δείχνει όμως να πιέζεται από τα επόμενα ματς που ακολουθούν και δίνει τελικά στον εαυτό του λιγότερο από πέντε χρόνια ενεργά στην επαγγελματική πυγμαχία. Ο Joshua έχει χτυπηθεί αρκετά με τον Antony Ruiz Jr (33-2, 22KOs) και τα θέματα με το σαγόνι αλλά και την αντοχή του ίσως έρθουν στην επιφάνεια στους δυο αγώνες που θα παίξει με τον Fury μέσα στο 2021!

Θα μπορούσαμε να δούμε τον Joshua να παραιτείται από τη μάχη ακόμη και φέτος μετά τους αγώνες του με τον Fury αφού θα ήταν και μια καλή αφορμή ώστε να αποφύγει αγώνες που θα προκύψουν όπως αυτός με τον Usyk!

O Joshua δήλωσε στο Sky Sports News:

” Δεν είμαι στην αρχή της καριέρας μου, αντιθέτως έρχομαι όλο και πιο κοντά στο τέλος της. Πάντοτε κοιτάω μπροστά και σχεδιάζω το πλάνο μου. Το τέλος της καριέρας μου πλησιάζει. Η καριέρα μου κάνει έναν Ολυμπιακό κύκλο. Εμένα λοιπόν, μου έμεινε περίπου ένας Ολυμπιακός κύκλος και κάτι ακόμη. Ίσως στην επόμενη Ολυμπιάδα να μην με βλέπετε στα ρινγκ.”