Είναι γνωστό ότι τις ημέρες του καύσωνα με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι μας επιθυμούμε περισσότερο ένα δροσερό και γευστικό ρόφημα από ένα κανονικό γεύμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να παραμείνει κανείς ενυδατωμένος αρκετά, και δεν μιλάμε μόνο για θέματα υγείας αλλά και για να καταφέρει κανείς να χάσει λίπος.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις αποτοξίνωση αλλά και να χάσεις λίπος, μιας και ήδη ιδρώνουμε περισσότερο, κάτι το οποίο ενισχύει την λιποδιάλυση. Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά κρύα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αποτοξίνωση αλλά και θα σου προσφέρουν τρομερή ενυδάτωση αλλά και γεύση!

Νερό με λεμόνι και μέντα

Το λεμόνι είναι no1 συστατικό για αποτοξίνωση και περιέχεται σε πολλά αγαπημένα μας ροφήματα. Κόψε δύο λεμόνια σε φέτες, πρόσθεσε φύλλα μέντας, πάγο και νερό.

Νερό detox με αγγούρι

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε νερό και αποτελεί ένα από τα καλύτερα λαχανικά που μπορείς να καταναλώσεις το καλοκαίρι. Πλούσιο σε βιταμίνη Β και μαγνήσιο, συμβάλει στην αποτοξίνωση και την απώλεια λίπους. Κόψε ένα αγγούρι σε φέτες, πρόσθεσε νερό και προαιρετικά μερικές φέτες λεμόνι.

Νερό με μήλο και κανέλα

Το μήλο και η κανένα είναι συνδυασμός «φωτιά» για λιποδιάλυση. Η κανέλα ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία ενώ παράλληλα προσφέρει ακαταμάχητη γεύση. Σε μια κανάτα νερό πρόσθεσε νερό, κομμάτια πράσινου μήλου και 2-3 ξύλα κανένας.

Nερό detox με grapefruit

Το grapefruit ενισχύει την καύση του λίπους και είναι ιδανικό σνακ για όσες προσέχουν τη διατροφή τους. Σε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό (ή κανάτα) πρόσθεσε πάγο, νερό και φέτες grapefruit. Αν θέλεις μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση με φύλλα μέντας.

Νερό με πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετικά πλούσια με βιταμίνη C και ιδανικά για ένα υγιές δέρμα. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια, αντί να το αποθηκεύει στο σώμα. Πρόσθεσε μερικά κομμάτια του φρούτου σε μια κανάτα νερό και θα έχεις αυτομάτως ένα detox καλοκαιρινό ρόφημα.