Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία , ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Γλυκό και δροσερό , τρώγεται με πολλούς τρόπους , ανάλογα τις προτιμήσεις. Μπορεί να γίνει μια δροσερή γρανίτα ή να συνδυαστεί με φέτα ή μπλε τυρί.
Ένας ακόμη , λιγότερο γνωστός και παράξενος γευστικός συνδυασμός , που λίγοι τολμούν είναι , μια φέτα καρπούζι , με προσούτο, λίγο μαλακό τυρί και μπόλικο λεμόνι…Ένας γευστικός συνδυασμός που αποτελεί μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση για κάθε ουρανίσκο!!
Ωστόσο το καρπούζι είναι πλούσιο με βιταμίνες όπως A και C , πολλών ανόργανων συστατικών , με απουσία χοληστερόλης και λιπών! Είναι ένας απολύτως υγιεινός καρπός που δροσίζει, χωρίς να παχαίνει!!
Όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα , αλλά περιέχει και λιγότερα σάκχαρα. Επιπλέον έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό , σε σχέση με άλλα φρούτα , επομένως χορταίνει τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει με θερμίδες.
Το καρπούζι αποτελεί όπλο για μια ισορροπημένη διατροφή!!