Όλοι έχουμε κάποτε αισθανθεί πόνο στο στομάχι, καούρες και κάψιμο στον λαιμό μας. Η επιλογή μιας κακής διατροφής  σε συνδυασμό με το στρες και την κούραση της καθημερινότητας μπορούν να προκαλέσουν στο στομάχι σου έντονη ενόχληση.

Το στομάχι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης, αλλά και τη γενική υγεία, γι’ αυτό οι ειδικοί το αποκαλούν «δεύτερο εγκέφαλο». Το στομάχι σου είναι αρκετά ευαίσθητο και αν δεν προσέχεις τη διατροφή σου, είναι πιθανό να σε απασχολεί συχνά.

Η αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών μπορεί να έρθει με φυσικό τρόπο, επιλέγοντας μια σωστότερη διατροφή αποτελούμενη από τροφές που ηρεμούν το στομάχι.

Τροφές που ηρεμούν το στομάχι. 
  1. Στήθος κοτόπουλου. Το βραστό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και προσθήκη καρυκευμάτων – μπαχαρικών, είναι ιδανική πηγή πρωτεϊνών. Ο ζωμός κοτόπουλου είναι εξίσου ωφέλιμος γι’ αυτό και θα ήταν προτιμότερο το στήθος κοτόπουλου να το καταναλώνεις μαζί με το ζωμό του.
  2. Βραστές πατάτες. Οι πατάτες βοηθούν στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης του οργανισμού σου καθώς «στρώνουν» το στομάχι με τα θρεπτικά συστατικά του. Πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β, βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό.
  3. Φυστικοβούτυρο. Το φυστικοβούτυρο μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι σου και να δώσει στον οργανισμό σου βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται για να ανακάμψει. Μερικές (1-2) μικρές κουταλιές φυστικοβούτυρου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) σου δίνουν βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο.
  4. Ζωμός από βρασμένο ρύζι: Ακόμα κι δεν θέλεις να φας τίποτα σε στερεά μορφή όσο νιώθεις δυσφορία στο στομάχι σου, μπορείς να καταναλώσεις μερικές κουταλιές από τον ζωμό βρασμένου ρυζιού. Τα συστατικά που περιέχει θα βοηθήσουν το πεπτικό σύστημα σου να ηρεμήσει.
  5. Κοτόσουπα. Ιδανική  τροφή για τις στομαχικές διαταραχές. Δεν είναι απλά ένα γεύμα. Η κατανάλωση κοτόσουπας βοηθά τον οργανισμό να αναπληρώσει θρεπτικά συστατικά και ηλεκτρολύτες που μπορεί να έχει χάσει καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.