Ο Mickey Garcia (40-1, 30 ΚΟ) σε δήλωσή του ανέφερε πως θέλει για επόμενο αγώνα του τον αήττητο Terence Crawford ( 37-0, 28KOs) που κατέχει τον τίτλο WBO στην welterweight κατηγορία. O 33χρονος Αμερικανός πυγμάχος ενώ δείχνει να “φουσκώνει και να ξεφουσκώνει” στα κιλά των 77 και 81 ,προέρχεται από μια νίκη επί του Jessie Vargas στις 29 Φεβρουαρίου του 2020 στο Frisko του Τέξας.

Από την άλλη μεριά το εξίσου 33χρονος Αμερικανός πυγμάχος Crawford θ’ αναζητούσε πολύ έναν αγώνα σαν αυτόν με τον Garcia αλλά δεν θα πάρει την ίδια δημοσιότητα με αυτήν που πρόλαβε ο Errol Spence Jr, νικώντας τον τότε αήττητο Garcia στις 16 Μαρτίου του 2019 στο Τέξας. Στον αγώνα Spence και Garcia, ο Garcia ήταν αήττητος και το ματς ήταν συναρπαστικό και απρόβλεπτο ώστε να τραβήξει τα βλέμματα των funs. Τώρα ο Crawford έρχεται να ζυγίσει το τι έχει να πάρει από τον Garcia νικώντας τον.

Ο Garcia αντιθέτως διασχίζει μια πτώση στην δημοφιλής καριέρα του και αυτό είναι που πιθανά θα  κρατήσει πίσω τον Crawford στο να δεχτεί μια τέτοια μάχη. Ο Garcia είχε ήδη προκαλέσει τον Manny Pacquiao για επόμενο ματς αλλά ο Φιλιππινέζος επαγγελματίας πυγμάχος την απέρριψε!