Τα βαριά κιλά ανέκαθεν είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλα τα μαχητικά αθλήματα και ειδικότερα στην πυγμαχία.

Κατά κανόνα στις πιο βαριές κατηγορίες υφίσταται και το μεγαλύτερο θέαμα καθώς η δύναμη των χτυπημάτων είναι και μεγαλύτερη.

Παρακάτω φτιάξαμε μία λίστα με τους 5 πιο δυνατούς πυγμάχους όλων των εποχών στη βαριά κατηγορία.

Mike Tyson (Προφανώς)
Ο Mike Tyson στα καλά του, στο prime του όπως λέμε για τους αθλητές, ήταν ένας πυγμάχος ο οποίος πραγματικά δεν είχε αντίπαλο. Γρήγορος, εκρηκτικός και απίστευτα δυνατός, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Τέρατος του Μπρούκλιν, αφού κυριολεκτικά τρόμαζε τους αντιπάλους του, πριν μπούνε μέσα στο ring.

Sonny Liston
Ακούγοντας το όνομα του Liston, λανθασμένα, μας έρχεται ο αγώνας του ενάντια στον Ali. Η αλήθεια είναι πως ο Liston ήταν ένα πολύ ικανός και δυνατός πυγμάχος ο οποίος σημείωσε τρομακτικά knock out πολύ πριν αγωνιστεί για τον τίτλο.

Joe Louis
Ο Joe Louis στα τελευταία του δεν ήταν αυτό που λέμε one-punch banger. Το διάσημο knock out στον 13ο γύρο για παράδειγμα ενάντια στον Billy Conn ήρθε ως αποτέλεσμα μίας σειράς χτυπημάτων. Στα νιάτα του όμως ήταν μία μηχανή καταστροφής. Μόλις χτυπούσε κάποιον και του έκανε ζημιά , o Louis, δεν τον άφηνε να γλυτώσει. Μάλιστα μετά από τη νίκη του με knock out απέναντι στον κατά 45lbs βαρύτερο Buddy Baer το 1942, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός τον χαρακτήρισε “the most formidable fighting machine the human race ever produced”(το πιο τρομερό μαχητικό μηχάνημα που παρήγαγε ποτέ η ανθρώπινη φυλή).

George Foreman
O Foreman μπορεί να μην είχε το χτύπημα του Tyson και του Louis αλλά διέλυε τους αντιπάλους του με μακριά “κακομεταχειρισμένα” χτυπήματα. Όταν ο Foreman χτυπούσε το σάκο, ήταν σαν να τον χτυπούσε κανόνι, λένε πολύ συναθλητές του.

Rocky Marciano
Με 43 ΚΟ σε 49 νίκες, ήταν αδύνατο να λείπει το όνομα αυτού του θρύλου από τη λίστα. Ο Marciano, είχε ένα αήττητο ρεκόρ, με ικανότητα να βγάλει τον οποιονδήποτε νοκ άουτ με μόλις ένα χτύπημα. Το αξιοσημείωτο είναι πως αν και αγωνιζόταν στην heavyweight κατηγορία ήταν από τους πιο ελαφριούς αθλητές.