Κάποιες τροφές αν συνδυαστούν με άλλες, όσο θρεπτικές κι αν είναι για τον οργανισμό μας μπορούν να στραφούν εναντίον του και να επηρεάσουν τουλάχιστον το πεπτικό μας σύστημα. Ας δούμε παρακάτω μερικούς από αυτούς τους συνδυασμούς:

Μακαρόνια με κιμά: Οι σιελογόνοι αδένες παράγουν πτυαλίνη, ένζυμο που συμβάλλει στην πέψη του αμύλου, και αμυλάση, ένζυμο στο πάγκρεας που αποικοδομεί το άμυλο σε απλούς υδατάνθρακες.

Μπύρα με ξηρούς καρπούς: Τα αλμυρά προϊόντα περιέχουν πολύ νάτριο, με αποτέλεσμα το σώμα να αποβάλει υγρά μέσω της αυξημένης διούρησης και να διψάτε. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να πίνετε όλο και περισσότερη μπύρα. Από την άλλη πλευρά, η μπύρα, ως το τρίτο πιο ποτό που καταναλώνεται στον κόσμο μετά από νερό και τσάι, έχει και δυο κακές επιπτώσεις στο σύστημά σα

Ανανάς με γαλακτοκομικά: Τα ξινά φρούτα επιβραδύνουν την πέψη, ειδικά το πρωί. Ο ανανάς περιέχει επίσης βρομελίνη, ένα σύμπλεγμα ενζύμων το οποίο σε συνδυασμό με τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Σσάντουιτς με τυρί με καφέ: Αν λοιπόν συνδυάσετε το αγαπημένο σαςσάντουιτς με τυρί και καφέ, τότε χάνετε όλα τα οφέλη του τυριού, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες του ψωμιού εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου που περιέχει το τυρί, το οποίο είναι απαραίτητο για το νευρικό και το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Ντομάτα με αγγούρι: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός των δύο λαχανικών μπορεί να διαταράξει τις βιοχημικές διαδικασίες στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ασβεστοποίηση και πρήξιμο, ενώ δεν θα γίνει σωστή απορρόφηση των βιταμινών. Τα δύο λαχανικά απαιτούν διαφορετικό χρόνο πέψης και ο συνδυασμός τους προκαλεί δυσφορία στον οργανισμό.

Πατάτες με κρέας: Το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν λοιπόν συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια.