Το Σάββατο στις 22 Μάϊου και ώρα 19:45 Ελλάδος ο Διονύσης Ξένος ανέβασε την Ελληνική σημαία στο υψηλότερο βάθρο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στην Κροατία. Ο Διονύσης Ξένος είναι ένα από τα αστέρια του καράτε και αγωνίζεται στα -67 Kg με τεράστια καριέρα και αναρίθμητα μετάλλια από μικρή ηλικία.

Ο Ξένος Διονύσης μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αφού οι νίκες του διαδέχονται η μια την άλλη. Ο Διονύσης ξεχωρίζει πάντα για την κατάθεση ψυχής που κάνει σε κάθε του αγώνα, δίνοντας το 100% του εαυτού του, με αποτέλεσμα να καταφέρνει το ακατόρθωτο.

Ήταν θέμα χρόνου, καθώς η στιγμή της λύτρωσης και της δικαίωσης για τις σκληρές προπονήσεις και τις θυσίες του Ξένου, επιτέλους έφτασε και ο Έλληνας καρατέκα πλέον είναι ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Καράτε με την πρώτη του μόλις συμμετοχή στους άνδρες. Αν κάτι χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο αθλητή είναι το πάθος, το πείσμα και η επιμονή για να δει τον εαυτό του στην κορυφή. Λίγοι αθλητές γεννιούνται με νοοτροπία νικητή και ο Ξένος Διονύσης είναι ένας από αυτούς.

Όσα ανέφερε ο Διονύσης στα social media:

Πριν από τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

“Περίμενα αυτή τη μέρα έξι χρόνια. Όσοι ξέρουν την ιστορία μου γνωρίζουν πολύ καλά. Σήμερα είμαι στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην πρώτη μου συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών! Αυτή είναι η ιστορία μου και μόνο περηφάνεια νιώθω για αυτήν. Η επιμονή είναι μια αξία με την οποία τροφοδοτώ το αίμα μου καθημερινά και η λύτρωση είναι η ανταμοιβή αυτής της επιλογής. Να κυνηγάτε τα όνειρα σας. Τα όνειρα είναι η ζωοφόρα δύναμη που κρατά τις ψυχές των ανθρώπων φωτεινές μέσα στο σκοτάδι των απογοητεύσεων. Τελικό λοιπόν. Ραντεβού το Σάββατο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πάμε όλοι μαζί! Πάμε Ελλάδα!”

Ο Διονύσης Ξένος πλέον Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής.

Το μετάλλιο αυτό κουβαλάει πολύ μεγαλύτερα βάρη από όσα ίσως μπορεί κάποιος να φανταστεί. Και πολύ μεγαλύτερα από όσο μπορώ εγώ να περιγράψω. Είναι αφιερωμένο στον χορηγό μου, στους ανθρώπους της @anek_lines που εδώ και τρία και πλέον χρόνια στέκονται στο πλευρό μου. Δεν είναι ένα διαφημιστικό post. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Η ΑΝΕΚ LINES όμως, πίστεψε σε μένα τόσο πολύ πριν καν πιστέψω εγώ ο ίδιος σε μένα. Η ΑΝΕΚ είναι ο λόγος που μέχρι τώρα πήγαινα σε όλα τα τουρνουά χωρίς να χρειάζεται να πληρώνω από τα δεδουλευμένα μου ώστε να αποκομίσω εμπειρίες που σήμερα με έκαναν πρωταθλητή Ευρώπης. Πέρασα φάσεις τόσο άσχημες που έχανα στον πρώτο αγώνα για τέσσερα συνεχόμενα τουρνουά, όμως η ΑΝΕΚ ήταν πάντοτε δίπλα μου στηρίζοντας έμπρακτα τον ακόπαστο πόθο μου να τα καταφέρω, ακόμα κι όταν όλοι έπαυαν να πιστεύουν ότι είμαι ένας από τους καλύτερους. Ακόμα κι όταν κι εγώ το ξεχνούσα… Την ευχαριστώ που στέκεται δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Χωρίς αυτήν, μάλλον σήμερα δεν θα ήμουν αυτό που έγινα λίγες μέρες πριν. @nikolakakianna είστε υπέροχη!

Πολλά Συγχαρητήρια στον Ξένο Διονύση για την διάκρισή του, αλλά και στους προπονητές – γονείς του ( Ξένος Νεκτάριος , Σουμπασάκη Μαρίζα) που κρύβονται πίσω από κάθε επιτυχία. Υπήρχε περίπτωση για τον Ξένο, να μην βρισκόταν τουλάχιστον μέσα στα μετάλλια; Όχι! Κατάφερε το καλύτερο! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για εκείνον που δεν σταματά να προσπαθεί!