Είναι σωστό να γνωρίζεις πως η υγεία και η ενυδάτωση του σώματος αλλά και του προσώπου σου ξεκινάει εσωτερικά. Η διατροφή εκτός από τις σωστές συνήθειες (πχ. ύπνος) παίζει τον σημαντικότερο ρόλο αφού η πρόσληψη όλων των βιταμινών είναι καθοριστική.

TIP για Βιταμίνη Α.

  • Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η βιταμίνη Α αποτελεί βασικό συστατικό για την οικοδόμηση του κολλαγόνου και την αποκατάσταση των ιστών του δέρματος. Βοηθά στο να περιοριστούν οι βλαβερές συνέπειες της οξείδωσης, μειώνει τα σημάδια του ήλιου αλλά και τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου μας.

Τροφές που χαρίζουν μια καθαρή και υγιής επιδερμίδα.

  1. Αβοκάντο: Το αβοκάντο, όπως και το δέρμα, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β. Η νιασίνη (Β-3) είναι απαραίτητη για να παραμένει το δέρμα απαλό και καταπολεμά τον ερεθισμό και το πρήξιμο.
  2. Μούρα: Η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας και τα μούρα μας παρέχουν τις απαραίτητες ποσότητες αυτού του υπέρ-συστατικού. Βοηθά στη δόμηση των ιστών του κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα νεανικό. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μούρα καταπολεμούν τη φλεγμονή.
  3. Αμύγδαλα: Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν τα αμύγδαλα διατηρούν συμπαγή τη μεμβράνη των κυττάρων και απομακρύνουν τις τοξίνες. Παράλληλα, διατηρούν τα επίπεδα της υγρασίας κι έτσι το δέρμα παραμένει σφριγηλό.
  4. Γιαούρτι: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών από το γιαούρτι, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ανθεκτικό. Μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με το αβοκάντο, τα μούρα και τα αμύγδαλα!
  5. Πιπεριά: Οι πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές δεν έχουν μόνο υπέροχα χρώματα αλλά βελτιώνουν την όψη του δέρματος κάτω από τα μάτια. Τα καροτενοειδή (αντιοξειδωτικές ουσίες) που βρίσκονται στις πιπεριές προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και κάνουν το δέρμα να μοιάζει νεανικό.

Έχοντας ως βάση μερικές από αυτές τις τροφές, μπορούμε να τις μαγειρέψουμε σε συνδυασμούς και εκτός από πολύ όμορφες γεύσεις να απολαύσουμε ένα υγειές δέρμα και πρόσωπο!